sluiten

Nederlandse kwalificaties WK Papieren Vliegtuigjes Gooien in Eindhoven

terug naar alle artikelen

image

Op 384 universiteiten in 61 landen strijden studenten om een ticket naar de finale van Red Bull Paper Wings in Salzburg.  Red Bull Paper Wings is dé wereldwijde wedstrijd papieren-vliegtuigjes-gooien voor studenten. De wedstrijd kende al meerdere succesvolle Nederlandse edities en ook dit jaar worden alle aspirant-papieren-vliegtuigjes-piloten uitgedaagd om gewapend met één A4 naar Oostenrijk te ‘vliegen’.

In Nederland vinden dit jaar 3 qualifiers plaats voor Red Bull Paper Wings; op de Universiteit Twente, TU Eindhoven en TU Delft. Hier wordt de Paper Wings landingsbaan neergelegd, waar iedereen een gooi kan doen naar de finale. De drie onderdelen waarop de studenten zich kunnen kwalificeren zijn; de grootste afstand, de langste vliegtijd of de meest creatieve vlucht.

Wereldrecords vliegen om je oren
Het huidige wereldrecord staat op 27,6 seconden vliegen en de grootste afstand ooit afgelegd met een papieren vliegtuigje is maar liefst 63.19 meter. Het wordt dan ook een ultieme uitdaging voor de Nederlandse studenten om te laten zien dat zij deze records kunnen verbeteren. Onder streng toezicht van een jury wordt bepaald welke studenten naar de officiële finale vliegen op 18 mei in Salzburg, Oostenrijk. 

Een gooi naar de finale
Er worden in totaal drie Nederlandse qualifiers in verschillende studentensteden georganiseerd, studenten hoeven zich niet in te schrijven en kunnen kosteloos deelnemen aan het event. Het startsein hiervoor wordt op 20 maart, gevolgd door de TU Eindhoven op 22 maart, in het Student Sports Centre van 11:30 tot 15:00 uur en de laatste qualifier vindt plaats in TU Delft op 25 maart.

Voor regels en meer informatie check de website: www.redbullpaperwings.com