sluiten

Lean Black Belt opleiding

terug naar alle artikelen

image

De Lean Black Belt-opleiding van ID@5 leert je de theorie, vaardigheden en praktijk om de interne Lean-consultant in jouw organisatie te worden. Collega’s weten je te vinden omdat jij weet hoe je processen continu verbetert volgens Lean. Je mag je na deze opleiding officieel Black Belt noemen met een Black Belt-certificaat van het Lean Competency System Level 2a.

Wat is Lean Black Belt
Lean Black Belt is één van de Lean-opleidingen en is speciaal voor professionals die lean-expert willen worden in hun organisatie. Een ‘Black Belt’  is de persoon in de organisatie die altijd en overal met verbeteren bezig is, verbeterprojecten opzet en in staat is om een Lean-transformatie op een goede manier te begeleiden.

Wat leer je in de Lean Black Belt-opleiding?
In de Lean Black Belt-training leer je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de lean-bedrijfsexpert te worden in jouw organisatie.

Kennis

  • Je leert complexe processen of situaties te verbeteren.
  • Je leert hoe je stevige impact maakt in de organisatie. 
  • Je weet hoe je de juiste Lean-instrumenten inzet bij verschillende problemen.

Vaardigheden

  • Je leert vaardigheden om het rolmodel van het Lean-gedachtegoed binnen jouw organisatie te worden.
  • Je leert hoe je jouw organisatie helpt om stappen te maken in de Lean volwassenheid. 
  • Je ontwikkelt je als dé interne Lean-consultant en je weet als geen ander hoe je management, stakeholders en medewerkers meekrijgt. 
  • Je leert hoe je als Black Belt Yellow Belts en Green Belts traint en begeleidt binnen je eigen organisatie.

De ID@5-aanpak
Bij ID@5 vinden we dat je jouw kennis meteen moet toe kunnen passen in de praktijk. Voor een Black Belt-certificaat verwachten we daarom dat je 2 Kaizens hebt afgerond: 1 in Green Belt, 1 in Black Belt. De gewenste impact stellen we samen met je vast, we gaan voor een significante bijdrage aan de doelen van een afdeling. De Kaizens leveren je dan ook meteen een duidelijk zichtbaar resultaat. Tijdens de trainingsdagen leg je aan één van onze gecertificeerde trainers je businesscase voor en zo begeleiden we je door de Kaizens heen. Als je dat wenst, is extra coaching mogelijk.

Meer informatie en inschrijven
Inschrijven kan via opleidingen@idat5.nl. Kijk voor meer informatie op: www.idat5.nl