sluiten

Huis naar Werk is geopend; Voor iedereen die werk of personeel zoekt!

terug naar alle artikelen

image

Persoonlijke hulp nodig bij je zoektocht naar werk of naar personeel? Daarvoor kan iedereen in de hele regio vanaf maandag 3 mei terecht bij het Huis naar Werk. Dat kan digitaal via de website en mail, telefonisch en fysiek op Stadhuisplein 10 in Eindhoven. Zo eenvoudig is het. De deur is geopend en de eerste stap is aan jou!

Voor wie?
Iedereen die vragen heeft over werk, kan contact opnemen met of binnenlopen bij het Huis naar Werk. Omdat je baan op de tocht staat vanwege corona of omdat je nu van een opleiding komt, een uitkering hebt, gewoon een carrièreswitch wilt maken; het Huis naar Werk reikt de helpende hand en gezamenlijk gaan wij kijken naar de wensen en mogelijkheden van betreffende werkzoekende. Datzelfde geldt voor werkgevers die personeel zoeken. Het team van het Huis naar Werk bestaat uit doorgewinterde professionals binnen de arbeidsmarkt en het sociaal domein. Ze weten goed waar ze het over hebben, zij kennen de weg en zullen je pas loslaten als je op de plek van bestemming bent beland. “Hoe kan ik je helpen?” staat centraal.

Waarom Huis naar Werk?
De arbeidsmarkt is al jarenlang versnipperd. Een scala aan projecten en websites zorgt ervoor dat veel werkgevers en werkzoekenden door de bomen het bos niet meer zien. Voor elke doelgroep is wel een ander plan bedacht, in de verwachting dat je daarmee goed aansluit bij wat iemand wil en kan. De praktijk leert ons dat de inmiddels uitgebreide en onoverzichtelijke structuren niet meer passen. Iedereen die binnenloopt bij het Huis naar Werk of contact opneemt, wordt op maat geholpen met zijn/haar vraag en begeleid naar advies dat hem/haar past. Alle expertise is aanwezig. Ook werkgevers met een personeelsvraag of in deze tijd van corona, werkgevers met te veel personeel kunnen bij het Huis naar Werk terecht. We starten 3 mei, waarbij steeds meer diensten zullen aanhaken.

De geldstromen naar al die organisaties en koepels vanuit het Rijk zijn niet ingericht op één centrale aansturing. In de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant gaan de 13 gemeenten en meer dan 10 organisaties die zich bezighouden met werk, scholing of ontwikkeling, dat vanaf nu anders doen met als doel: de koppen bij elkaar, niets meer bij de ander over de schutting gooien, handen uit de mouwen steken en altijd uitgaan van de behoefte van de werkzoekende. De lat ligt hoog, de komende tijd zal er flink gebouwd worden aan een Huis naar Werk dat stáát, net zolang tot de ambities zijn behaald. Dat zijn we naar onze inwoners en bedrijven verplicht; met steeds weer als uitgangspunt: klantgerichte dienstverlening.

Start
De digitale en fysieke deur van het Huis naar Werk staan open vanaf maandag 3 mei 2021. De medewerkers zijn bereikbaar via (040) 760 24 24 (ma t/m vr tussen 9.00 – 17.00 uur) en via info@huisnaarwerk.nl. Ook op www.huisnaarwerk.nl vind je meer informatie. De fysieke locatie bevindt zich op Stadhuisplein 10. Deze is op werkdagen geopend van 9.00 – 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. In verband met corona zijn er diverse veiligheidsmaatregelen getroffen, zodat medewerkers en bezoekers veilig met elkaar contact kunnen hebben. We houden iedereen uiteraard aan de landelijke coronarichtlijnen.

Wie doen mee?
UWV Zuidoost-Brabant, SBB, FNV, CNV, VNO-NCW, Summa College en gemeente Eindhoven zijn de initiële partners van dit initiatief. Verder werken we nauw samen met Fontys, 04Werkt, WIJEindhoven, Ergon, MKB Eindhoven, Brainport Development, De Buitenboordmotor, Randstad, Tempo-Team, Transvorm, Universiteit Tilburg, Startfoundation, het Leerwerkloket Zuidoost-Brabant en het ondernemersloket van de gemeente Eindhoven. Dat doen we voor alle 13 gemeenten in deze arbeidsregio: Bergeijk, Bladel, Nuenen-Gerwen-Nederwetten, Reusel-de Mierden, Valkenswaard, Waalre, Best, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Eindhoven.