sluiten

High-tech bank van Fontys-studenten naar lichtfestival in Londen

terug naar alle artikelen

image

11.067 lights dancing on your heartbeat

Een high-tech bank met meer dan elf duizend led-lampjes die reageren op je hartslag. Dit bijzondere project Vena Lumen genaamd, gerealiseerd door Fontys-studenten Engineering, was al te zien tijdens het lichtevenement Glow in Eindhoven afgelopen november. De bank trok enorm veel belangstelling van bezoekers uit zowel binnen- als buitenland.  En nu is de bank van 15 tot en met 26 januari te bewonderen op het lichtfestival Winter Lights in Londen. 

In deze bank, gemaakt van hout, zitten in de armleuningen sensoren die jouw hartslag meten. Deze hartslag wordt omgezet naar een indrukwekkend lichtspektakel. Jouw visuele hartslag loopt vloeiend over in de hartslag van je bankgenoot. Zo oncontroleerbaar als je hartslag is, zo onvoorspelbaar is het lichtspektakel dat eruit voortkomt.

Winter Lights vindt plaats in Canary Wharf in het Londense district Tower Hamlets. Het is een lichtfestival vol spectaculaire installaties en interactieve kunstwerken. En Vena Lumen is er dit jaar één van. Het festival wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Bijna twee weken lang worden de kunstwerken getoond van 17.00 tot 22.00 uur ’s avonds. De route is gratis te bezoeken.