sluiten

Gemeente Eindhoven opent ondernemersloket voor coronavragen

terug naar alle artikelen

image

Het coronavirus raakt iedereen, ook de Eindhovense ondernemers. Het sluiten van horecagelegenheden, het wegvallen van werk voor grote én kleine ondernemers en het verdwijnen van opdrachten voor ZZP‘ers zorgt voor druk op de Eindhovense samenleving. Om ondernemend Eindhoven zo goed mogelijk te faciliteren en ondersteunen opent de gemeente -rondom de coronacrisis- een digitaal en fysiek ondernemersloket. Eindhovense ondernemers kunnen vanaf nu met vragen over o.a. de economische maatregelen terecht bij het loket.

“De bestrijding van het coronavirus en de gezondheid van mensen staat voorop. Maar de crisis heeft een brede economische impact in verschillende sectoren, zo ook voor ondernemend Eindhoven. Van ZZP’er, MKB’er, Grootbedrijf tot OEM’er. Het noodpakket Economie & Banen van het kabinet neemt niet alle zorgen weg, maar het helpt ondernemers om ze bij te staan in deze lastige tijden. Onze medewerkers zijn hard aan het werk om de maatregelen zo snel mogelijk in te regelen. Heb je vragen, neem contact op met ons ondernemersloket! Wij gaan je helpen”, aldus wethouder Stijn Steenbakkers (Economische Zaken).

“Onze bruisende binnenstad ligt er verlaten bij. Voor retail- en horecaondernemers is dit een zeer onzekere tijd. Maar denk ook aan de mensen in de culturele sector die normaal zorgen voor een verrijking van ons leven. Welke sector dan ook, voor alle ondernemers die hulp nodig hebben proberen we er zo goed mogelijk te zijn”, aldus wethouder Monique List-de Roos (Binnenstad en Cultuur).

“Er is een grote groep kleine zelfstandigen en éénpitters die door de coronacrisis in de knel dreigt te komen. Een deel van deze groep komt direct zonder inkomen te zitten. Ook zij kunnen zich bij de gemeente melden voor een regeling. Het rijk maakt dat mogelijk met de ‘tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TORZO)’, die vanaf vandaag aangevraagd kan worden via de website. Eindhoven is in deze situatie solidair met iedereen”, aldus wethouder Yasin Torunoglu (Werk en Inkomen).

Contact met het ondernemersloket
Het gemeentelijk ondernemersloket is operationeel en ondernemend Eindhoven kan vanaf nu met vragen en voor meer informatie terecht bij de medewerkers. Het loket is telefonisch bereikbaar via (040) 238 42 22 (ma t/m vr 8.30-17.00 uur) en via het mailadres ondernemersloket@eindhoven.nl. Ook op eindhoven.nl/ondernemersloket vinden ondernemers meer informatie.

De gemeente biedt ook een fysiek loket aan. Voorlopig is deze geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Er zijn diverse veiligheidsmaatregelen getroffen, zodat medewerkers en bezoekers veilig met elkaar contact kunnen hebben. We houden iedereen uiteraard aan de landelijke richtlijnen.

Ondersteunende maatregelen gemeente
Het kabinet maakte op 17 maart het noodpakket Economie & Banen bekend. De maatregelen hebben als doel om ondernemers, banen en inkomens te beschermen. Een overzicht van alle maatregelen is te vinden op onze site en op rijksoverheid.nl/corona. Lokaal en regionaal slaan betrokken partijen de handen ineen om ondernemers te ondersteunen. De gemeente zoekt daarbij de samenwerking met partners, zoals Brainport Development, UWV, KvK, Belastingdienst en de ondernemersvertegenwoordigingen. Voor een deel van de landelijke economische maatregelen kunnen ondernemers bij de eigen gemeente terecht. Denk aan de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TORZO), de coulanceregelingen voor de culturele sector en uitstel van de gemeentelijke belastingen. Het college van B en W communiceert later deze week welke verdere steunmaatregelen voor de Eindhovense samenleving de komende periode worden uitgerold.