sluiten

Gaat de premie van uw verzuimverzekering in 2022 (opnieuw) omhoog?

terug naar alle artikelen

image

Stijgt de premie van uw verzuimverzekering t.b.v. uw werknemers in 2022? P Trust (Bedrijfs)verzekeringen heeft de ruimte om voor al haar (nieuwe) klanten een kosteloos marktonderzoek uit te voeren. Indien gewenst, kunnen we dan ook de overige risico’s en verzekeringen in het onderzoek meenemen.

Nagenoeg alle verzuimverzekeringen worden in 2022 duurder. Dit wil echter niet zeggen dat er geen gunstigere alternatieven beschikbaar zijn. De premies zijn door de jaren heen constant in beweging en het personeelsbestand van veel bedrijven wijzigt ook, dus vaak is het lonend om naar een alternatief te kijken.

Binnen ons kantoor hebben we er de ruimte voor om dit kosteloos voor iedere (nieuwe) zakelijke klant te bekijken. Onze ervaring is dat dit binnen onze branche zeker niet vanzelfsprekend is! We checken dan ook de eventueel van toepassing zijnde cao, omdat hier altijd loondoorbetalingsverplichtingen in staan. De sectorcode van de Belastingdienst i.c.m. de verzuimverzekering wordt ook gecontroleerd.

U kunt uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Een aantal redenen waarom de verzuimpremies in Nederland stijgen:

  • Voorheen waren werknemers vaak ziek door lichamelijke klachten, nu is het steeds vaker mentaal (mentale klachten duren vaak langer dan lichamelijke klachten)
  • De Coronacrisis en bijkomende kosten
  • Door de lage rentestanden dienen verzekeraars meer geld als reserve aan te houden
  • De vergrijzing van de Nederlandse bevolking


P Trust (Bedrijfs)verzekeringen
info@ptrust.nl
T 0493-496975
www.ptrust.nl / www.verzekeringenbouw.nl
www.linkedin.com/company/ptrust