Word lid

sluiten

eRocket groeit

terug naar alle artikelen

image

eRocket is een ambitieus online marketing bureau. Eigenaren Erik Hermeler en Arianne van Noort zijn in 2018 gestart in Breda. Met Multi Funnel Marketing – een zelfontwikkelde strategie – én een duidelijke visie gingen ze aan de slag. Korte lijnen, communicatie en betrokkenheid stonden vanaf de start centraal. Maar hoe behoud je dat als de vraag vanuit de markt steeds groter wordt?

Groei
Sinds 2018 is er veel veranderd bij eRocket. De ‘klein maar fijn’ werkplek van Erik en Arianne heeft plaatsgemaakt voor een kantoor met twee verdiepingen aan de A16. Er zijn begin 2022 namelijk 16 collega’s die dagelijks hun weg vinden naar de Zinkstraat in Breda. “We kunnen wel zeggen dat onze werkwijze goed aansluit bij de vraag vanuit de markt”, stelt Arianne. “De afgelopen jaren hebben we fijne relaties opgebouwd en veel ondernemers en marketeers mogen helpen. We vinden een goede samenwerking heel belangrijk en dat werpt zijn vruchten af.”

Korte lijntjes
Arianne: “Ondanks dat er veel veranderd is, behielden we het besef dat we korte lijntjes super belangrijk vinden. Zowel onderling tussen collega’s als met klanten.” Maar dan komt de vraag: hoe doe je dat als je groter wordt?

Erik vertelt: “We hebben veel managementboeken gelezen en advies ingewonnen bij onze business coach. Dat laatste is sowieso een aanrader voor jonge ondernemers. Of misschien wel gewoon voor alle ondernemers. Het helpt je om een open blik aan te nemen en binnen je eigen strategie naar kansen te zoeken.”

Eckart’s Notes
Diezelfde business coach raadde een boek aan wat precies beschreef waar ze bij eRocket naar op zoek waren. Dat boek was Eckart’s Notes van Eckart Wintzen. In zijn boek geeft de ondernemer en managementgoeroe op een inspirerende en grappige wijze weer hoe hij zijn bedrijf van eenmanszaak tot multinational liet groeien. De basis van die groei was gebaseerd op de zogenoemde ‘cellenstructuur’. De kracht van het cellenconcept is dat collega’s en klanten de warmte ervaren van een familiebedrijf, terwijl de buitenwereld (potentiële klanten en andere stakeholders) een groter samenhangend geheel zien.

Uitbreiding naar Den Bosch
Ambitieus als ze bij eRocket zijn, wilden ze eRocket dus niet langer ‘klein’ houden. Daarom is er gekozen om in februari 2022 een tweede cel te openen in de vorm van een vestiging in Den Bosch. Zo zijn er twee teams ontstaan die onafhankelijk van elkaar werken, maar wel elkaar stimuleren om het beste eruit te halen. eRocketeer van het eerste uur, Bram Clarijs, heeft de kans aangegrepen om de vestiging in Den Bosch onder zijn hoede te nemen.

Bram: “De eerste maanden zijn een groot succes. Ook in Den Bosch weten steeds meer ondernemers ons te vinden. Je merkt daarnaast dat het team nog hechter is geworden. De ambitie om van Den Bosch net zo’n succes te maken als de vestiging in Breda is groot!”

content-image content-image content-image