sluiten

DC Klinieken Breda breidt uit

terug naar alle artikelen

image

Medio maart 2019 wordt het zorgaanbod van DC Klinieken Breda uitgebreid met maag- en darmonderzoeken en een Beweegplein. Dit betekent dat patiënten uit de regio Breda ook voor deze specialismen een alternatief hebben met korte wachtlijsten.

DC Klinieken is een van de grootste aanbieders van maag- en darmonderzoeken in Nederland. De organisatie heeft veel expertise binnen dit specialisme opgebouwd. Inclusief Breda biedt DC Klinieken straks op negen locaties deze onderzoeken aan. Daarnaast wil DC Klinieken Breda – net zoals de andere vestigingen dit al doen – op korte termijn ook meedoen aan het Bevolkingsonderzoek Darmkanker.

Integrale pijnzorg
Naast deze maag- en darmonderzoeken biedt DC Klinieken Breda integrale pijnzorg. Concreet betekent dit dat onder meer de pijnarts en de fysiotherapeut zich ontfermen over patiënten met chronische pijn. Pijnarts Kenneth van Tilburg: “Integrale pijnzorg betekent dus dat er ook andere disciplines bij de behandeling van een patiënt kunnen worden betrokken. Denk aan psychologische zorg. Zo’n multidisciplinaire aanpak verhoogt de kans op een succesvolle behandeling.”

Wie zich met een verwijzing van de huisarts meldt bij DC Klinieken, kan via de pijnconsulente en pijnarts bij het Beweegplein terechtkomen. Hier trainen mensen met langdurige pijnklachten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Van Tilburg: “Vaak zijn dit mensen die het lastig vinden om zonder begeleiding goed te trainen. In de praktijk blijkt dat de training bij het Beweegplein voor iedere patiënt winst oplevert. Patiënten kunnen na die twaalf weken training aanzienlijk meer dan daarvoor.”

DC Klinieken
DC Klinieken Breda valt onder DC Klinieken; een landelijke zorgorganisatie die al meer dan 23 jaar hoogwaardige zorg levert. De centra van DC Klinieken kenmerken zich door kleinschaligheid en patiëntvriendelijkheid. DC Klinieken heeft momenteel 15 centra door heel Nederland en behandelt per jaar meer dan 100.000 patiënten. Elk centrum heeft een eigen zorgaanbod. Bij DC Klinieken kunnen patiënten onder andere terecht voor diagnostiek, maag- en darmonderzoek, pijnbehandeling en dermatologie. DC Klinieken heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

In april 2018 opende DC Klinieken Breda zijn deuren aan de Hoge Mosten 50, naast Station Breda-Prinsenbeek. Het Zelfstandig Behandel Centrum startte hier in eerste instantie met een Pijncentrum. Met een verwijzing van een (huis)arts kunnen patiënten vrijwel altijd direct een afspraak maken en wordt de behandeling volledig vergoed door de zorgverzekeraar (met uitzondering van het eigen risico).

Kijk voor ons volledige zorgaanbod op www.dcklinieken.nl, of bel 088 0100 900.