sluiten

Data Readiness Program: In tien weken een realtime dashboard voor een optimaal bedrijfsrendement

terug naar alle artikelen

image

Ken je de uitdrukking dat 20% van je klanten voor 80% van je marge zorgen? Hoe zou het zijn als je in tien weken weet wie deze klanten zijn en hoe je jouw organisatie daarvoor in kunt richten? Klinkt onmogelijk, tenzij je data gebruikt om deze inzichten te krijgen. Maar hoe weet je welke data belangrijk is en waar vind je die data in jouw bedrijf?

Datagedreven optimaliseren in de maakindustrie
Speciaal voor maakbedrijven die hun organisatie datagedreven willen optimaliseren, heeft het Data Value Centre Smart Industry samen met haar partners Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) het Data Readiness Program samengesteld. Vanaf 5 februari 2021 kun je als ondernemer mee doen om jouw bedrijfsdata inzichtelijk én bruikbaar te maken zodat jij betere strategische beslissingen kan nemen om jouw organisatie te optimaliseren. Het programma richt zich op operationele, financiële en klantdata.

Wat kunnen ondernemers verwachten?
Samen met een data scientist gaan ondernemers aan de slag om relevante financiële, operationele én klantdata die in het bedrijf aanwezig is te inventariseren en categoriseren. Vervolgens wordt er getoetst welke data er is om datagedreven beslissingen te nemen binnen de organisatie. Uiteindelijk wordt met de hulp van experts van DVC-SI, JADS en BOM deze data in een praktisch dashboard doorvertaald waarmee je als ondernemer kunt monitoren en een strategie kunt ontwikkelen.

Mkb bedrijven in de maakindustrie gaan bedrijfsinformatie verzamelen waarmee een eigen dashboard ontwikkelen. Op maandelijkse basis kunnen ze vervolgens zien welke factoren groei belemmeren. Met dit dashboard kunnen ze scherper sturen op het vinden van kernklanten die de marge aanzienlijk verbeteren en beslissingen nemen over operationele processen die te weinig waarde opleveren voor de onderneming.

In 10 weken een realtime dashboard voor een optimaal bedrijfsrendement
Het programma duurt tien weken. Ondernemers hebben drie keer de beschikking over een data scientist die met ze aan de slag gaan om het bedrijfsinformatiesysteem te structureren, die met ze spart, advies geeft en helpt om een vertaalslag te maken naar een (realtime) dashboard. Ondernemers worden gecoached zodat de juiste data boven tafel komt waarmee vervolgens data gedreven strategische beslissingen en operationele aanpassingen mogelijk worden. Tussentijds nemen ze deel aan plenaire bijeenkomsten waarin ze feedback ontvangen van mede- ondernemers, bedrijfsbegeleiders en van de trainers van Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Alle experts en deelnemers zijn er aan gehouden om vertrouwelijk om te gaan met alle informatie die gedeeld wordt.

Voordelen voor MKB maakbedrijven

  • In slechts tien weken tijd creëer je als ondernemer een eigen dashboard met (realtime) bedrijfsinformatie. 
  • Je leert als ondernemer denken als een data-scientist:
    Wat zijn relevante databronnen?
    Welke data heb ik nodig om het juiste inzicht te krijgen?
    Hoe verzamel ik al deze data in een dashboard?
  • Je volgt het programma in een groep met maximaal twaalf andere ondernemers.
  • Als deelnemer aan het programma vergroot je jouw eigen data-kennis en maak je deel uit van een groot netwerk van ondernemers en experts.

In slechts tien weken tijd maken ondernemers uit de maakindustrie met hulp van experts een flinke sprong voorwaarts. Ze leren op praktische wijze een eigen data gedreven businessmodel met een datagedreven dashboard te ontwikkelen om de eigen organisatie operationeel, financieel én commercieel te monitoren en verder te optimaliseren.

Geïnteresseerden kunnen de PDF brochure met meer informatie downloaden viahttps://smartindustry.nl/diensten/workshops/data-readiness-program

Aanmelden kan door een email te sturen naardatavaluecenter@smartindustry.nl o.v.v. Aanmelding Data Readiness Program

Ondernemers die nog vragen, opmerkingen of andere suggesties hebben voordat ze mee willen doen, kunnen ook vrijblijvend contact opnemen via bovenstaand emailadres.

(Let op: voor deze eerste editie zijn slechts beperkte plaatsen beschikbaar!)