sluiten

Cum Laude Awards 2019 met opnieuw 100 puntenkaas voor Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

terug naar alle artikelen

image

Op donderdag 14 maart jl. werden in Bodegraven de landelijke Cum Laude Awards uitgereikt, georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ).

In totaal werden 320 kazen gekeurd. Vier van de zes kazen van onze Kaasmakerij scoorden goud en zilver. In drie categorieën Ambachtelijke kaas ontvingen wij een Cum Laude Award, de trofee voor het hoogste aantal punten binnen de categorie. Hierbij behoorde ook weer een van onze bierkazen: een Special Edition, gemaakt met Quadrupel Oak Aged batch nr. 32, op basis van Gaillac White Wine.

Vorig jaar kreeg onze Isid’orkaas (bierkaas van koemelk) de volle 100 punten van de jury; dit jaar hadden we opnieuw een 100 puntenkaas: de belegen naturel geitenkaas! Gemaakt van de biologische geitenmelk van de buren, de familie Van der Bruggen.

Als monniken van Abdij Koningshoeven zijn we wederom dankbaar dat dit ons gegund is!

Cum Laude Awards (Ambachtelijke kaas)
La Trappe Biologische Geitenkaas 50+ belegen (100 punten, cat. Geitenkaas, goud & Award)
La Trappe Biologische Geitenkaas Fenegriek 50+ jongbelegen (95 punten, cat. Kruidenkaas, goud & Award)
La Trappe Biologische Quadrupel Oak Aged kaas 50+ (93 punten, cat. Specialiteiten, goud & Award)

Overige
La Trappe Biologische kaas 50+ belegen (91 punten, cat. Belegen kaas, zilver)
La Trappe Biologische kaas 50+ jong belegen (89 punten, cat. Jong belegen kaas)
La Trappe Biologische kaas 50+ oud (89 punten, cat. Oude kaas)

Abdij OLV van Koningshoeven te Berkel-Enschot heeft een eigen kaasmakerij. Op ambachtelijke wijze worden door monniken unieke kazen vervaardigd. Kazen met verschillende smaken op basis van biologische geiten- of koemelk. Speciale kruiden of een van de trappistenbieren van La Trappe Trappist geven deze kazen hun bijzondere karakter. De kaasmakerij is opgericht met oog voor mens en maatschappij. De trappistenkaas wordt daarom op biologische wijze geproduceerd. Een deel van de opbrengst van kaasmakerij komt ten goede aan de maatschappelijke doelen van de abdij.

Zie ook: www.boerderijzuivel.nl en www.cumlaudekaas.nl

content-image content-image content-image