sluiten

Creatieve broers openen culture store Le Flux in Tilburg

terug naar alle artikelen

image

De broers Marc-Joost en Xander Mulder openden op 5 maart een nieuw winkelconcept in de Telefoonstraat in Tilburg. De creatieve broers bundelen in culture store Le Flux hun krachten op het gebied van kleding, tattoo art en lifestyle.

De broers Mulder droomden al langer van een plek waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Marc-Joost Mulder: “We waren allebei op zoek naar een fysieke locatie, eigenlijk was het een logische stap om dit samen te gaan doen.” De mannen strijken neer op de plek van de voormalige skateshop Kingdom.

In de winkel ligt straks kleding van onder andere Instinct One, HUF, Champion en Saucony. Achterin de zaak komt een tattoo-ruimte, met een glaswand ertussen. Marc-Joost: “We willen dé winkel zijn waar mensen naartoe komen voor de beste streetwear, maar ook voor nieuwe ideeën op het gebied van tatoeages. Daarnaast organiseren we bijvoorbeeld ook exposities voor jonge talentvolle kunstenaars. Kortom, een plek waar creatieve stromingen samenkomen.”

Le Flux
De broers komen zelf ook uit verschillende kunstzinnige stromingen. Marc-Joost richtte vier jaar geleden kledingmerk Instinct One op. Wat begon als een fysiek platform voor jonge talentvolle kunstenaars, is inmiddels uitgegroeid tot een populair kledingmerk in de Nederlandse urban scene. Zijn twee jaar oudere broer Xander ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een gewilde tattoo artist. Hij won al verschillende prijzen op tattoo conventies en deelde tot voor kort een privéstudio met Clarence Milas.

Met hun eigen winkel verwijzen ze ook naar het combineren van hun stromingen. Xander Mulder: “Le Flux is Frans voor ‘de stroming’. Met de winkel komen onze kwaliteiten samen en versterken we elkaar. Dankzij onze hechte band geloven Marc-Joost en ik echt dat we een succes kunnen maken van Le Flux.”

De opening
De winkel opent zijn deuren al op 5 maart, maar Le Flux wordt op 16 maart officieel geopend met een feest. Iedereen is die avond vanaf 19:00 uur van harte welkom om de nieuwe winkel te bewonderen, onder het genot van een drankje en muziek van lokale dj’s.