sluiten

CastLab wint de Railtech Europe Innovation Award

terug naar alle artikelen

image

Op dinsdagavond 26 maart vonden in Utrecht de Railtech Innovation Awards plaats en dit jaar was Castlab genomineerd. Uit een internationaal deelnemersveld met 75 inzendingen heeft een vakjury CastLab als winnaar verkozen in de catagorie Startup.

Oordeel van de vakjury: “Castlab van Melis Gieterijen Tilburg, wint deze categorie. Het bedrijf kan binnen tien werkdagen metalen prototypes, niet meer leverbare onderdelen en kleine series produceren. Hiervoor worden onder meer 3D-printers ingezet. Castlab maakte meer indruk op de jury dan DB Coating met zijn Permanent Protection en het predictive maintenance systeem van Konux.”

Technisch Directeur Jeroen van Unen: “Het was al spannend om genomineerd te zijn, laat staan om deze mooie Award dan ook te winnen! Bij onze startup is tot dusver een heleboel komen kijken en we zijn nog in de beginfase, maar boeken erg mooie resultaten.”

Algemeen Directeur Koen Melis: “We zijn erg trots om samen met ons team en onze partners verder aan deze mooie nieuwe onderneming te mogen werken. Het is dan ook een fantastisch signaal en steun in de rug om van een selecte vakjury deze prijs toegekend te krijgen.”

Over Castlab:
CastLab is een startup van Melis Gieterijen in Tilburg die de doorlooptijd van metalen prototypen, verouderde onderdelen, reserveonderdelen en (kleine- en middelgrote) series aanzienlijk verkort. CastLab levert het vereiste aantal reserveonderdelen en obsoletes binnen 10 werkdagen en voldoet daarbij aan de vereiste productspecificaties en certificeringen. CastLab combineert moderne technieken zoals 3D-print, 3D-scan en casting simulatiesoftware, met jarenlange ervaring, vakmanschap en diepgaande kennis van castingproductietechnieken, legeringen en materialen. Dit resulteert in een ontwikkelingsproces dat de klant helpt bij het (her)ontwerpen, prototyping, (reverse) engineering, topologie-optimalisatie en de vereiste productie, tooling, assemblage en (digitale) warehousing. De eerste pilots zijn succesvol uitgevoerd in samenwerking met NS Compenenten. Castlab richt zich in deze fase specifiek op de maintenance sector.

Over Railtech Europe:
De Railtech Innovation Awards worden elk jaar georganiseerd op de eerste dag van de Europese Railtech Innovation beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Een vakjury, bestaande uit experts uit de railsector uit binnen- en buitenland, kiezen uit de inzendingen het meest innovatieve idee op het gebied van techniek in de railsector.

De Railtech Europe vakjury bestond dit jaar uit: - Dr. Erwin Abbink, Managing Consultant Innovation (Netherlands Railways NS) - Prof. dr. ir. Rolf Dollevoet (Technical University Delft) - Carel Robbeson, Board member (Railforum) - Karel van Gils, Manager Innovation (Dutch Infrastructure Manager ProRail) - Dr. Matthias Landgraf (Technical University of Graz) - Hans Willem Vroon, Director (Railgood) - Dr. ir. Niels van Oort, Assistant Professor Public Transport (Technical University Delft) - Cor G.A. Hoenders, Director (Rail Cargo Information Netherlands)

Bezoek CastLab op de beurs bij Stand S.006