sluiten

Bier & Spijs Etten-Leur

terug naar alle artikelen

image

De opmars van speciaalbier is niet meer te stoppen en steeds meer bierbrouwers komen met hun eigen en bijzondere brouwsels. Hierdoor wordt niet alleen het aanbod qua bieren groter maar ook de keuze voor het perfecte biertje bij welk gerecht. Niet voor niets wordt bier het nieuwe wijn genoemd.

Hoe weet je nu welk bier past bij welk gerecht?
De hoofdsmaak van een gerecht vormt het uitgangspunt. Een bijpassend biertje versterkt deze hoofdsmaak of zorgt juist voor een prettig contrast. Zo past een bier met wat frisse smaak perfect bij pittig eten. De combinatie van een goed gekozen bier bij een mooie gerecht heeft dus een versterkende werking.

Door het grote aanbod van smakelijke bieren is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Tijdens de eerste editie van Bier & Spijs Etten-Leur, dat op 13 april in Het Turfschip wordt gehouden, is deze lastige taak al gedaan. Deelnemers krijgen proefglaasjes bier geserveerd met gerechtjes die erbij passen. Bij sommige biertjes komt zelfs de betreffende brouwer aan tafel vertellen waarom het een goede match is en kunnen er vragen gesteld worden. In totaal worden er 10 soorten speciaal bier geserveerd, verdeeld over 5 gangen.

Wil je meer informatie of meteen reserveren? Klik dan hier!