sluiten

Bedrijventerrein Borchwerf wordt Hartveilig door ophangen AED’s

terug naar alle artikelen

image

Bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal heeft negen AED’s opgehangen. Het Bedrijventerrein draagt daarmee bij aan de ambitie van de Hartstichting om Nederland Hartveilig te maken. CardiAid Benelux heeft de AED’s geleverd en zorgt ook voor het beheer en onderhoud.

De AED’s worden ingericht met CardiLink, een systeem dat zorgt voor het checken van de status van de apparaten op afstand. Borchwerf zelf meldt de AED’s aan bij HartslagNU, het landelijke reanimatie oproepsysteem. Het beheer ligt in handen van CardiAid Benelux. Het aanmelden van de apparaten is van levensbelang. De AED’s hangen op het terrein overal buiten, zodat ze voor iedereen op elk moment van de dag bereikbaar zijn in geval van nood.

Pak van mijn hart
Olav Posthumus, Parkmanager Bedrijventerrein Borchwerf, “Wij zijn enorm blij met de plaatsing van de negen AED's op ons bedrijventerrein. Door de aanwezige apparaten voelen wij ons een stuk veiliger en dragen wij ons steentje bij aan het steeds meer Hartveilig maken van Nederland. CardiAid Benelux biedt voor ons een fijne oplossing en de werknemers ontzorgen ons volledig. Zij nemen alle zaken zoals het ophangen en het onderhoud voor hun rekening.”

Bij een hartstilstand telt elke minuut. Volgens HartslagNu is de kans op het overleven van een hartstilstand het grootst als omstanders binnen zes minuten reanimeren en een AED inzetten.