sluiten

Baanbreker voor ondernemerschap in de logistiek: Schenker Ventures

terug naar alle artikelen

image

Nieuwe DB Schenker-unit voor ontwikkeling van ideeën die de logistiek veranderen • Durfkapitaalinvesteringen in innovatieve bedrijfsmodellen en start-ups • Oprichtergeoriënteerde venture studio samen met MVP Factory • “We willen bouwen aan een digitale en klimaatvriendelijke toekomst”

Op 5 augustus lanceerde DB Schenker de nieuwe divisie Schenker Ventures, met als doelstelling om innovatie in de logistiek te stimuleren door ondersteuning van en samenwerking met ondernemers en starters. Schenker Ventures zal de bestaande venture-activiteiten en investeringen van DB Schenker bundelen en uitbouwen. De divisie ondersteunt starters met kapitaal, expertise en activa. Daarnaast werkt Schenker Venture samen met MVP Factory om een venture studio te realiseren.

Jochen Thewes, CEO DB Schenker: “We willen de nummer één drijvende kracht zijn voor nieuwe ideeën binnen de logistiek en zo bouwen aan een digitale en klimaatvriendelijke toekomst. Schenker Ventures maakt innovatie mogelijk door creativiteit, vastberadenheid en ondernemersvrijheid. Als een strategisch initiatief dat losstaat van onze dagelijkse activiteiten, heeft Schenker Venture zijn thuisbasis dicht bij DB Schenker, maar niet in het bedrijf zelf. Een nieuw hoofdstuk in corporate ventures en innovatie begint nu.”

Patric Hoffmann, Head of Schenker Ventures: “Bij Schenker Ventures hebben we één fundamenteel principe: grote ideeën hebben ondernemersvrijheid nodig. De startende ondernemers moeten zelf de touwtjes in handen houden. Daarom willen wij een omgeving creëren waarin zij eigenaar blijven en de volledige controle behouden over hun start-ups. Als ervaren onderneming met een uitgebreid netwerk ondersteunen wij hen met kapitaal, expertise op het gebied van supplychainmanagement, logistieke infrastructuur en contacten met topklanten van over de hele wereld.”

In de volgende video geven Jochen Thewes en Patric Hoffmann een toelichting op hun visie voor Schenker Ventures. De nieuwe eenheid bestaat uit twee pijlers. De eerste structureert alle durfkapitaalactiviteiten van DB Schenker en richt zich als langetermijninvesteerder op start-ups van seed tot serie B+ in de logistieke sector. De nadruk ligt op de ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe bedrijfsmodellen die gericht zijn op digitale, technologiegedreven en op duurzaamheid gerichte concepten.