Word lid

sluiten

Aanvragen SLIM-subsidie voor mkb vanaf 1 september weer mogelijk

terug naar alle artikelen

image

Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, is het ontwikkelen van de organisatie én het personeel erg belangrijk. De overheid helpt het mkb met een speciale subsidieregeling: de SLIM-regeling. Vanaf donderdag 1 september is het voor mkb-ondernemingen mogelijk om de subsidie aan te vragen.

Ondernemers die willen meegaan met de ontwikkeling in hun sector kunnen profiteren van de SLIM-regeling. Met de regeling kunnen zij leren en ontwikkelen op de werkvloer aanmoedigen of investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van hun mensen. En zo direct investeren in hun bedrijf.

SLIM-subsidie
Van 1 september t/m 30 september 2022 kunnen mkb-ondernemingen SLIM-subsidie aanvragen.
Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor:

  • het doorlichten van hun onderneming om de scholingsbehoefte inzichtelijk te maken;
  • het krijgen van loopbaan- en ontwikkeladviezen voor het personeel;
  • het aanmoedigen van personeel hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen;
  • het aanbieden van een werkervaringsplaats.

Kijk in de Menukaart SLIM-regeling op hoewerktnederland.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Hoe vraag ik SLIM-subsidie aan?
Voor u SLIM-subsidie kunt aanvragen, moet u zich registreren als aanvrager. Dat kan nu al via het Subsidieportaal van Uitvoering van Beleid. Let op dat u zich registreert als het juiste type aanvrager.

Een volledige aanvraag bestaat vervolgens uit een aantal verplichte bijlagen, afhankelijk van het type aanvrager. Voor samenwerkingsverbanden zijn dit bijvoorbeeld een e-formulier, mkb-verklaring, de-minimisverklaring, activiteitenplan, begroting, samenwerkingsovereenkomst en eventueel een schriftelijke machtiging. Aanvragen worden direct op volgorde van binnenkomst behandeld, de loting is afgeschaft. Dat is mogelijk omdat er voldoende SLIM-subsidie beschikbaar is.

Meer informatie en aanvragen
Kijk voor meer informatie op hoewerktnederland.nl/campagnes/slim-subsidie.