sluiten

2024 wordt het Textilium jaar!

terug naar alle artikelen

image

In de aanloop naar Textilium Tilburg in 2024 vindt er elk jaar een Textilium-event plaats, waar bezoekers kunnen ruiken aan wat er in mei 2024 staat te gebeuren. Het eerste Textilium-event staat gepland op 28 juni 2020. Uiteraard volgen wij de aanwijzingen van het RIVM en overheid.

In 2024 is Tilburg een week lang hét podium waar de internationale textielindustrie de nieuwste duurzame ontwikkelingen bij het maken van stoffen laat zien en waar deskundigen vertellen over bijzondere innovaties. Het zal tevens een plek zijn waar bezoekers in workshops kunnen kennismaken met oude en nieuwe technieken en ambachten, waar hobbyisten en handel elkaar ontmoeten, waar ontwerpers en beeldend kunstenaars tonen hoe zij beïnvloed worden door nieuwe (technologische) ontwikkelingen en waar jong designtalent de kans krijgt om hun werk te showen.

Textilium Tilburg laat de actuele stand van zaken in de wereldwijde textielindustrie in al zijn facetten zien én neemt de bezoekers mee op reis naar de toekomst ervan. In de aanloop daar naar toe laten we Textilium groeien en organiseren we ieder jaar een aantal kleine evenementen.

Heeft u een leuke vlog, een (textiel) bedrijfsfilm, mooie foto’s of iets anders leuks voor op onze site, een online workshop of andere leuke interessante zaken? Ga naar www.textilium.nl en meld je aan!