Word lid

sluiten

10 tips voor het kopen van een boxspring

terug naar alle artikelen

image

Wist je dat we bijna één derde van ons leven in bed doorbrengen? Het is daarom belangrijk dat je lekker ligt en dit een plek is om tot rust te komen. 

Een boxspring is een populaire keuze voor een comfortabel bed. Bij het kiezen van een boxspring zijn er verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden om een miskoop te voorkomen. Hier volgen 10 tips voor het kopen van een boxspring: 

1. Let van tevoren een paar nachten op jouw favoriete slaaphouding. Hoe val je in slaap en hoe word je weer wakker? Lig je op je rug, je zij of je buik? Dit kan een adviseur meenemen in het advies.  

2. Bepaal welke afmetingen je nodig hebt voor jouw boxspring. Dit hangt af van jouw lengte en de beschikbare ruimte in jouw slaapkamer. Meet daarom goed de beschikbare ruimte op en bepaal welke afmetingen het meest geschikt zijn. 

3. Overweeg een elektrisch verstelbare boxspring. Als je graag leest of televisie kijkt in bed, is een elektrisch verstelbare boxspring een goede keuze. Je kunt dan het hoofd- en voeteneinde van het bed naar wens verstellen. 

4. Kies voor een boxspring met goede vocht- en warmteregulatie. Dit is essentieel voor een goede nachtrust en bij een goede boxspring is hier vanaf de bodemplaat al rekening mee gehouden.  

5. Neem de tijd voor het kiezen van een goed matras. Houd daarbij rekening met verschillende factoren zoals je lichaamstemperatuur, lichamelijke klachten, postuur en gewicht. Ieder mens is anders en slaapt anders. Zorg dat hier rekening mee gehouden wordt en jij geen concessies hoeft te doen. 

6. Laat je persoonlijk adviseren bij een beddenspeciaalzaak. Hier zijn ze gespecialiseerd in het creëren van optimaal slaapcomfort en kunnen ze de boxspring volledig afstemmen op jouw behoeften. Ga er op je gemakproefliggen en ervaar zelf wat het beste bij jou past. 

7. Denk na over de uitstraling van jouw boxspring. Welke stijl heb je in je slaapkamer en welke boxspring-stofkleur past hier mooi bij? Wat voor hoofd- en/of voetbord spreekt je aan en welke pootjes? Zoek online naar inspiratie en neem deze mee naar de winkel. Dit maakt de zoektocht naar jouw droombed gemakkelijker. 

8. Lees reviews van andere kopers om een idee te krijgen van de kwaliteit van de boxspring en de service van de verkoper. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken.  

9. Let op de garantievoorwaarden voordat je een boxspring koopt. Dit geeft je zekerheid over de kwaliteit van het product en de service die je kunt verwachten.  

10. Last but not least: controleer de leveringsvoorwaarden en de installatie van de boxspring. Dit voorkomt onverwachte kosten en zorgt ervoor dat de boxspring op de juiste manier wordt geïnstalleerd. 

Wil je zelf jouw boxspring samenstellen? Dat is mogelijk met de handige configurator van Hml Bedding. Dit is een prettig vertrekpunt in de zoektocht naar jouw ideale bed. Voor persoonlijk advies bij het samenstellen van jouwboxspring kun je terecht bij een beddenwinkel bij jou in de buurt.