sluiten

Met passie je kost verdienen

terug naar alle artikelen

image

Na zijn 4-jarige fotografieopleiding in Den Haag leerde hij bij verschillende collega’s het vak in praktijk te brengen.

In 1984 waagde hij de sprong en begon voor zichzelf. Binnen enkele jaren specialiseerde hij zich tot publiciteitsfotograaf en werd Laurens Janus een vertrouwd gezicht voor kleine en grote ondernemingen, instellingen en gemeenten, die op zoek waren - en zijn - naar het gelikt in beeld brengen van hun producten en diensten.

En daar blijft het niet bij. Succesvolle opnamen zijn duurzaam en kunnen voor diverse  doeleinden op verschillende manieren hergebruikt worden. Dan is een professionele archivering van groot belang. Laurens legt uit: “Mijn opnamen krijgen altijd een unieke klantgebonden nummering mee. Als men er na jaren nog eens gebruik van wenst te maken voor bijvoorbeeld een verslag, jubileumuitgave of een beursinrichting, dan heb ik die opname met behulp van dat specifieke nummer binnen no-time weer gebruiksklaar.”

Laurens  is een perfectionist in hart en nieren, die zich gericht verdiept in de producten van zijn klant om het beste creatieve resultaat te bereiken. Zeker op locaties waar voor zijn opdrachtgever bij derden wordt gefotografeerd, is dat van groot belang. Hij zal niet rusten, voordat die volledig tevreden is. Dat is ook de reden, dat hij bewust kleinschalig is gebleven: “Mijn klanten hebben vertrouwen in mij en rekenen er bij opdrachten op, dat ikzelf hun wensen realiseer. Dat directe contact met de opdrachtgever is cruciaal voor het resultaat.”

Hij heeft inmiddels talloze zeer gevarieerde opdrachten uitgevoerd. Soms betekende dat halsbrekende toeren uithalen vanuit hoogwerkers, balanceren op steigers van in aanbouw zijnde bedrijfscomplexen, snel koffers pakken en hup naar de luchthaven voor een foto-opdracht in het buitenland, of geheel wettig vanuit een vliegtuig megaprojecten vereeuwigen.

Ook menig bestuurder heeft hij fotografisch vastgelegd en samen met zijn opdrachtgevers bekeek en bekijkt hij in zijn ruime studio in Oosterhout, hoe een product het best tot zijn recht komt.

Vanaf de start van Netwerk Brabant, alweer 15 jaargangen geleden, is hij ook een van de vaste fotografen van dit zakelijk magazine. Wat  Laurens ook onderneemt, hij doet het met enorm veel plezier en grote passie!

Tijdens zijn brede opleiding heeft hij een gedegen analoge basis gelegd voor zijn vak. Daarna heeft hij zich voortdurend verder ontwikkeld en nu beheerst hij een vergaande kennis van de digitale mogelijkheden. Een kennis waar ook anderen van profiteren, want met regelmaat verzorgt hij samen met collega’s workshops voor jonge beroepsfotografen.

Kortom: wie Laurens Janus voor fotografische opdrachten inschakelt, mag rekenen op ouderwets vakmanschap verpakt in de modernste digitale uitvoering.

delen

Laurens Janus Vakfotografie

Lees meer >