sluiten

Flex Car Rent: een auto huren zonder gedoe

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Dat zijn formule succesvol is, blijkt wel. Het bedrijf groeide in een paar jaar tijd uit zijn jasje en verhuisde onlangs naar een groter pand aan de Ringbaan Noord. Op die locatie wil Van Empel stevig doorgroeien.

Laagdrempelig en transparant
Flex Car Rent maakt geen deel uit van een landelijke franchiseketen en dat heeft een reden. “Er zijn zo veel lease- en huurvormen en dat heeft het voor de klant onnodig ingewikkeld gemaakt. Wij vonden dat het anders moest, transparanter vooral”, vertelt Wilfred van Empel, die het bedrijf samen met zijn vrouw Daniëlle runt. “Een auto huren of leasen moet vooral laagdrempelig zijn. Ik vind dat je moet zeggen wat je doet en moet doen wat je zegt. Daarom hebben we ons aanbod zo simpel mogelijk gemaakt. We hebben een overzichtelijk systeem met verschillende klassen die we verhuren en alles wat niet relevant is laten we weg. Bij ons krijg je gewoon de mobiliteit en de ruimte die je nodig hebt, voor zo lang als nodig tegen een prijs die je achteraf niet voor verrassingen stelt. Niet meer en niet minder. Of die auto dan groen of blauw is, dat doet niet ter zake, toch?”

“Bij ons krijg je gewoon wat je nodig hebt, zonder verrassingen achteraf”
content-image content-image content-image

Service en advies
Wat weldegelijk ter zake doet bij Flex Car Rent is service en advies. “Wij denken graag mee met onze klanten”, zegt Wilfred. “Ga je bijvoorbeeld verhuizen, dan rekenen we met je mee welke maat bus je het beste kunt nemen. We leveren ook relevante extra’s zoals dakkoffers en sneeuwkettingen voor als je op wintersport gaat en steekwagens en transportkarretjes voor je verhuizing.”  Een passende auto is altijd voorhanden. “Wij verkopen geen nee”, zegt Wilfred van Empel met een glimlach. En dankzij de haal- en brengservice en de pick-up points in Oisterwijk en Goirle is de ideale huurauto ook altijd makkelijk bij de hand.

Met het oog op de toekomst
Wat ooit begon met de verhuur van personenbusjes aan de Veldhovenring, is nu uitgegroeid tot een wagenpark met ruim 70 auto’s in elke denkbare klasse: van stadsauto tot limousine, van SUV tot kleine vrachtwagen. Ook volledig elektrische auto’s zijn te huur bij Flex Car Rent, want: “We willen voorop blijven lopen”, aldus Van Empel. Dat betekent ook dat bij hem hypermoderne constructies als car sharing al mogelijk zijn. “Betalen voor het gebruik van een auto in plaats van voor het bezit ervan, dat is een trend die we in de toekomst veel meer gaan zien”, voorspelt hij. “Als je je auto niet de hele dag nodig hebt, kan het interessant zijn om hem te delen met je buren of collega’s bijvoorbeeld. Alle medehuurders van zo’n deelauto krijgen een app waarmee ze hun eigen tijd voor de auto kunnen reserveren. Zo kun je met meerdere mensen heel efficiënt gebruikmaken van een auto. Zowel voor particulieren als voor bedrijven is dat een interessante nieuwe optie.”

delen

Hertz Tilburg

hertz-tilburg.nl/ Lees meer >