sluiten

Met Hyundai is groen rijden ook economisch slim

Tekst: Aldi van Lierop

Fotografie: Eddie Mol

terug naar alle artikelen

image

Zakelijk elektrisch rijden wordt met de dag interessanter. Auto Smolders heeft het team op de vestiging in Eindhoven pas uitgebreid om aan de grote vraag naar vooral de Hyundai KONA Electric (SUV) en IONIQ Electric te voldoen.  “We houden er zelfs een aantal op voorraad om klanten snel te kunnen helpen”, vertelt Marinus van Boxel enthousiast. “Bij Smolders gaat dit jaar sowieso de vlag uit, want het familiebedrijf bestaat 45 jaar.”

Wat in 1974 klein begon bij hun woning in Westerhoven bouwden pa en ma Smolders met hard werken, vakmanschap en eerlijk zakendoen uit tot het bloeiende bedrijf van nu. De wieg van hun beide zonen Ben en Lucien stond regelmatig in de showroom, dus gek is het niet dat zij de zaak hebben overgenomen en verder hebben uitgebouwd. Voor het nieuwe rijden kunnen klanten behalve in Westerhoven ook in Tilburg en Eindhoven terecht.

Luxe, elektrisch en betaalbaar
We zijn te gast in Eindhoven waar Marinus van Boxel alles in goede banen leidt en de marketing regelt voor het hele bedrijf. Hij snapt de huidige grote toeloop vanuit de zakelijke markt heel goed. “Hyundai loopt voorop in de ontwikkeling van luxe, elektrische auto’s voor een betaalbare prijs onder de 50.000 euro. Dit betekent slechts 4% bijtelling! Economisch gezien is dat natuurlijk razend interessant. Daar komt bij dat de Aziaten op elektronisch gebied ver vooruit lopen op de Europese merken. De actieradius blijft groeien, de oplaadtijd daalt, de acceleratie is geweldig, de veiligheid optimaal en met Apple car play regel je de rest.”

Groenste autobedrijf
Hyundai heeft de ambitie om in 2021 het groenste autobedrijf van de wereld te zijn. Behalve de KONA Electric en de IONIQ Electric, Hybride en Plug-In levert Hyundai nog een vijfde duurzame auto: de NEXO die op waterstof rijdt. “De aanschafprijs voor de NEXO ligt dan wel rond de € 77.000, toch geldt voor deze SUV ook maar een bijtelling van 4%. We zijn er heel trots op dat we ook deze bijzondere auto kunnen leveren.”

content-image content-image content-image

Ook Mazda vernieuwt
Mazda is volgens Marinus zoals altijd eigenwijs als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. “Kiezen de meeste autofabrikanten voor downsizen van de motorcapaciteit, Mazda niet. Later dit jaar komt Mazda met de Skyactiv X motor. Daarmee lossen ze een deel van het dieselmotor-probleem op. Deze 2-litermotor is net zo krachtig als een dieselmotor en superzuinig. De Skyactiv X verbruikt tot wel 30% minder brandstofgebruik”. Actueel is ook de nieuwe Mazda 3. Die staat vanaf 15 maart in elk van de drie showrooms van Auto Smolders. “Puur vakmanschap! Dat is een auto die echt al je verwachtingen overtreft in onderscheidend design én revolutionaire technologie. En sinds eind vorig jaar verkopen we ook de volledig vernieuwde Mazda 6. Die is standaard zo luxe uitgerust dat het lijstje extra opties wel heel kort is. Zo kan ik nog wel even doorgaan met enthousiaste verhalen over onze auto’s. Kom gewoon eens kijken, zou ik zeggen. Zeker ook als je een snel een nieuwe auto nodig hebt, elektrisch of anderszins.”

Aanvullende informatie:

Hyundai KONA Electric
Energielabel A
64 kWh (204 PK)
Acceleratie: 0 – 100 km/u in 7.6 sec.
Actieradius: 449 km
Topsnelheid: 167 km/u
Trekkracht 395 Nm

Hyundai IONIC Electric
(ook leverbaar als hybride en plug-in)
Energielabel A
88 kWh (120 PK)
Acceleratie: 0 – 100 km/u in 9.9 sec.
Actieradius: 280 km
Topsnelheid: 165 km/u
Trekkracht: 295 Nm

MAZDA 3
Skyactiv G motor
90 kWh (122 PK)
Acceleratie: 0 – 100 km/u in 10.4 sec.
Topsnelheid: 197 km/u
Trekkracht: 213 Nm

 

delen

Auto Smolders

www.autosmolders.nl Lees meer >