sluiten

Jolarbo heeft hart voor veiligheid

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Ondernemers mogen zo’n RI&E zelf uitvoeren, maar het is raadzaam om een expert in te schakelen. “Risico’s worden vaak niet herkend of juist ingeschat”, zegt Joop Laenen van Jolarbo. Als veiligheidsdeskundige weet hij waar hij op moet letten. Een professioneel uitgevoerde RI&E heeft verschillende voordelen: “Allereerst kun je verzuim door ziekte of ongevallen voorkomen. Daarnaast weet je als ondernemer zeker dat je voldoet aan de wettelijke eisen en kun je boetes vermijden.”

"Risico’s worden vaak niet herkend of juist ingeschat"

Breed in veiligheid
Jolarbo zet zich breed in om ondernemers te helpen een veilig bedrijf te organiseren. Hij wil het hen daarbij graag gemakkelijk maken, onder andere met een door hemzelf ontwikkelde tool waarmee alle documenten die te maken hebben met veiligheid logisch ingedeeld en makkelijk terug te vinden zijn. Ook brandveiligheid is een belangrijk punt. “Op kantoren kom ik vaak poederblussers tegen. Eén keer een klein brandje en er kan veel schade aan je computers ontstaan”, vertelt hij. Als alternatief levert Jolarbo schuimblussers die naschade beperken . Ze hoeven bovendien niet jaarlijks gekeurd te worden en zijn veel makkelijker te hanteren.

Eerste bezoek gratis
Joop Laenen heeft hart voor veiligheid op het werk. “Niemand hoeft door zijn werk ziek te worden of gewond te raken”, vindt hij. Werkgevers roept hij op om daar de juiste maatregelen voor te nemen, te beginnen bij de RI&E. Jolarbo helpt ook graag met VCA-opleidingen en -bedrijfscertificatie, toolboxen en instructies. En: het eerste bezoek is gratis. 

delen

Jolarbo

www.jolarbo.nl Lees meer >