sluiten

Samen de schouders eronder

terug naar alle artikelen

image

De coronacrisis heeft veel ondernemers getroffen in het hart. De impact op de economie en de arbeidsmarkt is enorm. Maar de Tilburgse mentaliteit van aanpakken en durven innoveren staat als een huis en biedt kansen. Samen komen we hier sterker uit.   

In deze crisistijd werd snel duidelijk waar goede relaties en samenwerking toe kunnen leiden. Als ik kijk naar de vele initiatieven van ondernemers en inwoners, dan ben ik trots op onze stad.

Kansen
In Tilburg is de dienstverlening voor ondernemers georganiseerd via diverse kanalen. De collega’s van Ondernemersadvies bij de gemeente Tilburg en de accountmanagers hebben veel contact met o.a. ondernemers om te horen hoe het gaat. Ze denken actief mee over maatoplossingen, nieuwe initiatieven en leggen verbindingen in de stad.

Het Coronacrisisloket is één centraal loket voor ondernemers uit Midden-Brabant. Station88 slaat samen met haar samenwerkingspartners de handen ineen om ondernemers nu extra te ondersteunen. Denk aan informatie over maatregelen, een doorverwijzing naar passende dienstverleners, maar ook antwoord op vragen over bijvoorbeeld dalende omzet en liquiditeitsproblemen.

En dan zijn er nog de veelbelovende start-ups en scale-ups in Midden- en West-Brabant die door de crisis hard geraakt zijn. Vaak is er al veel in hen geïnvesteerd, maar zij hebben vaak niet of nauwelijks omzet. Voor hen is er de Starterslift OverbruggingsLening (SOL), die tijdelijk de mogelijkheid biedt een aanvraag te doen voor een overbruggingsfinanciering van maximaal € 50.000.

Toekomst
Maar ondanks alle maatregelen moeten we investeren in een nieuwe economie en de veranderende arbeidsmarkt. Lopende processen komen in een versnelling: digitalisering, robotisering, circulariteit en een leven lang leren. We versnellen daarom onze inzet om samen met onder meer Midpoint Brabant te komen tot een regionaal digitaliseringsprogramma voor het MKB. En we ontwikkelen een Human Capital Agenda  voor Klimaatadaptatie, Energietransitie en Circulaire economie. Samen maken we onze toekomst.

Berend de Vries
Wethouder Economie gemeente Tilburg

Handige websites
www.tilburg.nl/actueel/crisis
www.werk-samen.nl
www.station88.nl
www.starterslift.nl

Foto: Gerdien Wolthaus Paauw

 

delen

Gemeente Tilburg

www.tilburg.nl Lees meer >