sluiten

Optiek 82 voorziet in heldere blik op het werk

Fotografie: Laurens Janus

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

“Er gaat vaak een lange tijd overheen voordat werknemers werk maken van hun slechtere zicht.” Jemkje Cobelens van Optiek 82 heeft dat al meerdere keren ervaren. Met haar volledig geoutilleerde bus voorziet ze in oogmeting en zichtoplossingen bij bedrijven.

Een kijkadvies compleet met professionele oogmeting voor de deur van uw bedrijf? Optiek 82 voorziet er in. Een half jaar geleden gaf Jemkje haar idee om bij bedrijven ogen te gaan meten, een gezicht. Ze zei een vaste werkplek bij een opticien vaarwel, kocht een Opel Movano en richtte die professioneel in voor oogmetingen en het voorzien in maatwerk oplossingen met een collectie moderne brillen, zonnebrillen en veiligheidsbrillen. De bus omvat niet alleen een meetruimte met hoogwaardige oogmeetapparatuur maar is ook comfortabel en sfeervol ingericht, van fraaie wandbekleding tot functioneel zitmeubilair en een airco/kachel. In een kastenwand schuilt haar aanbod kleurrijke monturen.

Jemkje voorziet niet alleen in een behoefte zo bleek al meermaals, haar komst met de Optiek 82-bus biedt ook veel voordelen. “Ga ik met een koffertje met apparatuur naar bedrijven dan moet ik maar afwachten of de plek voor de oogmeting voldoet aan de gestelde eisen. Nu beschik ik over een consistente ruimte, een die aan eisen zowel wat betreft opstelling als lichtinval voldoet. Het draagt bij aan constante meetwaarden.” Bovendien kan Jemkje ter plekke de werkplek van de werknemer in ogenschouw nemen en aan de hand daarvan een aanvullend kijkadvies geven. Op die momenten heeft ze oog voor aspecten als lichtval, verlichting en hoogte van bijvoorbeeld het beeldscherm. “Vaak neemt de vermoeidheid van werknemers toe als het zicht op een beeldscherm of andersoortig werk niet honderd procent is. Dat kan ten koste gaan van accuratesse maar ook van de productiviteit en het zich prettig voelen op de werkplek. Een computerbril heeft wel degelijk effect, het geeft de ogen meer rust.”

'Bent u klaar voor een heldere blik op uw werk?'

De oogmeting en kijkadvies in de, met hoogwaardige apparatuur ingerichte bus, neemt ongeveer een uurtje in beslag. Van een verte bril tot aan een multifocale bril, het behoort allemaal tot het assortiment van Jemkje. “Ik lever monturen inclusief glazen voor hele gangbare prijzen. Sec een oogmeting kost 45 euro.” Haar ervaring als opticien zorgt dat ze aanvoelt wat bij een cliënt past. Ook voor een professionele veiligheidsbril, ook op sterkte, kan de cliënt bij Optiek 82 terecht. “Ik vertegenwoordig de collectie van Bollé Safety.” Dat de werknemer/cliënt met de oogmeting op het bedrijf reistijd bespaart, omschrijft ze als ‘een bijkomend voordeel’. Centraal staat de aanpak van de zichtongemakken.

Natuurlijk komt de coronatijd ter sprake. “Nee, de Optiek 82-bus is niet vanuit dat oogpunt geboren en het hygiëne-aspect is in de optiekwereld altijd al een issue geweest. Reinigen na een oogmeting is voor een opticien vanzelfsprekend.” Jemkje komt op afspraak met de Optiek 82-bus bij het bedrijf voorrijden. Door de geplande oogmetingen verlopen de bezoeken aan de bus efficiënt, zowel voor de ondernemer, cliënt als Optiek 82. “En ik kan snel leveren zodat er op korte termijn van een verbeterd zicht kan worden geprofiteerd.” Bent u klaar voor een heldere blik op uw werk?

delen

Optiek 82

www.optiek82.com Lees meer >