Word lid

sluiten

Een sterk Brabant is de beste springplank naar Europa en verder!

terug naar alle artikelen

image

‘Breda brengt het samen’ is niet zomaar het motto van onze bruisende West-Brabantse stad. Ook in tijden waarin het niet mee zit, spannen we ons in om er samen met ondernemers, onderwijs en tal van andere organisaties het beste van te maken. Breda zit vol ambities en laat graag van zich horen in Europa en ver daarbuiten. Ons gunstige vestigingsklimaat dragen we met passie uit. Centraal daarbij staat dat we vanzelfsprekend ruimte en service bieden, maar daar graag een schepje bovenop doen.

De bijzonder gunstige geografische ligging tussen mainports als Rotterdam en Antwerpen, de aanwezige snelwegen en HSL-lijnen die belangrijke centra op de Europese noord-zuid as en van west-naar oost met Breda verbinden en de nabijheid van internationale luchthavens -50 minutes to Schiphol- combineren we actief met sociale netwerken. De hardware is prima; de software maakt het verschil. Dus zetten we in Breda graag in op levendige ecosystemen, op inspirerende samenwerkingsverbanden en op avontuurlijke proeftuinen. Vanuit economisch perspectief is het ons streven om alom bekendheid te genieten als ‘hotspot voor toegepaste technologie en creativiteit’.  Technologie en innovaties -vooral digitale- hebben de toekomst en creativiteit is daarbij onontbeerlijk.

Breda vindt het wiel niet opnieuw uit. We zetten er juist op in het wiel stevig te laten rollen door met slimme netwerkactiviteiten nieuwe toepassingen te vinden. Of het nu gaat om logistiek, duurzaamheid, een eigentijdse impuls aan het MKB, innovaties in de zorg, razendsnelle ontwikkelingen in ICT, VR en AR of de beste opleidingen voor de gaming industry… Breda schakelt samen met ondernemers en onderwijs snel naar de hoogste versnelling en een groot internationaal bereik.

Tegelijkertijd zijn onze ‘quality of life’ en onze gastvrijheid spreekwoordelijk. Het is goed toeven in Breda. We zijn er trots op een Brabantse stad te zijn en ondernemers, bewoners, studenten en bezoekers de voordelen van Breda én alle kwaliteiten van Brabant te bieden. Met een sterk Brabant staan we internationaal op de kaart.

U bent van harte welkom. Neem contact op met:

Breda Business
T 06-11716381
bredabusiness@breda.nl
www.bredabusiness.nl

Foto: Gré van Pelt

delen

Gemeente Breda
www.breda.nl Lees meer >