sluiten

Werkgeluk is ‘here to stay!’

Tekst: Aldi van Lierop

Fotografie: Eddie Mol

terug naar alle artikelen

image

Dagelijks meetbaar en beïnvloedbaar werkgeluk. Aandacht voor en acties gericht op toenemend werkgeluk vertalen zich altijd in winst voor je onderneming. Het werkt zo.

Medewerkers die goed in hun vel en rol zitten, verzuimen minder, blijven langer, zijn creatiever én productiever. Dat weten we allang. Dus organiseren we eens per jaar of per twee jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek en houden we functionerings- en beoordelingsgesprekken om de vinger aan de pols te houden. Die tools hebben wat mij betreft hun langste tijd gehad. De onderzoeken gaan vooral over externe factoren en over wat geweest is, niet over jou als persoon, hoe het nu met je gaat en wat je in de (nabije) toekomst nodig hebt. De gesprekken worden zelden consequent gevoerd en verlopen vaak in een sfeer van aanvallen en verdedigen, goed en fout. Kortom, deze tools zijn niet effectief, niemand wordt er gelukkig van en tevreden is gewoon niet genoeg! Ik bied je het alternatief.

Meten is weten
Om goed beslagen ten ijs ten komen en werkgeluk in organisaties effectief te kunnen beïnvloeden, heb ik de opleiding tot werkgelukdeskundige gevolgd. Het is zo leuk en veelbelovend als het klinkt, want de beschikbare tools hebben zichtbaar effect: meten is weten! Op dit moment onderzoek ik binnen twee organisaties hoe we een speciale app om werkgeluk te meten kunnen inzetten. Groot voordeel van een app is dat medewerkers iedere dag makkelijk even kunnen scoren hoe het zit met hun arbeidsvreugde. Door de digitale gegevens te rangschikken ontstaat een helder beeld hoe het met mensen individueel en in samenwerking gaat. Daar plannen we gerichte acties op in samenwerking met alle mensen die het aangaat. Het gaat om hun werkgeluk, zij weten het beste wat daarvoor nodig is.

Wendbaar leiderschap
Het zal je niet verbazen dat goed leiderschap een belangrijke rol speelt in het werkgeluk van je mensen. Een van de aspecten waarop ik je organisatie ‘doormeet’, is wendbaar leiderschap. Mensen verlaten namelijk zelden een organisatie, maar wel de managers. Steve Jobs zei het al: je hebt een probleem, zoekt daar een bekwaam persoon voor en vervolgens ga je hem uitleggen hoe hij het moet doen. Dat is natuurlijk heel frustrerend. Managers zeggen me vaak: ‘Ik vind het zo moeilijk om mijn mensen los te laten’. Dan zeg ik op mijn beurt: Laat ze, maar niet los. Vraag wat ze van jou nodig hebben om hun werk goed te doen en om zich te ontwikkelen. Faciliteer dat. Bij binnenkomst, tijdens de jaren dat ze voor je werken en op het moment dat ze gaan. Dan heb je een ambassadeur voor het leven en die zijn op deze krappe arbeidsmarkt goud waard. Feit is dat slechts 25% van de medewerkers in Nederland hun organisatie als werkgever bij anderen wil aanbevelen. Aandacht voor het werkgeluk van je mensen is dus geen luxe of hype. Werkgeluk als HR-tool ‘is here to stay!’ Wat heb jij nodig?

delen

't Alternatief

www.talternatief.nl Lees meer >