sluiten

Inzicht en controle; cruciaal bij collectieve pensioenregelingen

Tekst: Jet Donkers

Fotografie: Laurens Janus

terug naar alle artikelen

image

Voor werknemers is het pensioen van groot belang. Een doordachte regeling voorziet in een goede oudedagvoorziening en geeft zekerheid bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Voor u als werkgever is het een kostbare  en complexe secundaire arbeidsvoorwaarde die moet voldoen aan uw wensen en eisen. Life Benefits biedt het totaalpakket, zodat u grip heeft op uw collectieve pensioenregeling. Dit doen ze met een complete digitale oplossing met persoonlijke ondersteuning en direct contact.

 

Ontzorgen
Will Smit legt enthousiast uit: “We willen het pensioenbewustzijn bij werkgevers en werknemers verhogen. Door onze volledig gedigitaliseerde systemen maken we moeilijke materie laagdrempelig. Met het Life Benefits portal slaan we de brug tussen uw salarisadministratiepakket en verzekeraars. Oftewel Straight Through Processing (STP). Ook andere personele collectieve verzekeringen kunnen we hierin opnemen. Denk hierbij aan verzuimverzekeringen, WIA verzekeringen, collectieve ongevallenverzekeringen etc. Geheel op maat en aansluitend bij uw systemen zodat uw werk tot een minimum gereduceerd wordt. Bovendien daalt de foutgevoeligheid enorm.” Om u te ontzorgen en meer grip op uw pensioenregeling te krijgen hanteert Life Benefits drie pijlers: advies, onderhoud en communicatie.

Pensioenadvies op maat
Maatwerk en persoonlijk contact staat voorop in de dienstverlening van Life Benefits. “Uw wensen en eisen zijn doorslaggevend bij het opstellen, verlengen of overzetten van uw collectieve pensioenregeling. Denk hierbij aan mogelijke verplicht gestelde pensioenregelingen, budgetteerbaarheid en beheersbaar maken van risico’s. Dit alles stemmen we tot in detail af.” Aan de hand van visuals en grafieken wordt de pensioenregeling tastbaar gemaakt. Bij de implementatie wordt tevens iedereen tijdens plenaire sessies geïnformeerd.

Beheer en onderhoud
Grip hebben op uw pensioenregeling is net zo belangrijk als het inkopen ervan. “Wij zorgen ervoor dat de regeling up-to-date blijft, denk hierbij aan wetswijzigingen, aanpassingen van pensioenleeftijden en fiscale kaders. Daarnaast onderhouden we het medewerkersbestand: zoals salariswijzigingen, invoer nieuwe medewerkers of uitdienstmeldingen.” Dit alles is volledig geautomatiseerd in het sterk beveiligde portal MijnLifeBenefits. Naast de toegankelijke overzichten biedt het portal nog meer unieke mogelijkheden. U maakt eenvoudig een proefberekening van de kosten bij een nieuwe medewerker. Budgetteert in een handomdraai salarisverhogingen, inclusief pensioen- en verzekeringspremies. “Dat is ontzorgen en volledige grip krijgen en houden op uw pensioenregeling.”

"Digitale pensioendienstverlening, laagdrempelig én hoogwaardig."

Pensioencommunicatie
Werkgevers ondernemen veel in het kader van vitaliteit om verzuim, uitval of arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Pensioen vitaliteit begint met inzicht: als je weet wat je hebt kun je gaan kiezen wat je wilt. Dat brengt een hoop (financiële) rust met zich mee en dus minder kopzorgen. Zowel voor de werkgever als werknemer. Bovendien is de werkgever verantwoordelijk (volgens de Wet Pensioencommunicatie uit 2015) om relevante informatie te verstrekken over het pensioen aan werknemers. “Om een werkgever te helpen met pensioencommunicatie op maat hebben wij een uniek persoonlijk pensioenportal voor de werknemer ontwikkeld. Met deze ultra beveiligde portal realiseren we bewustwording bij werknemers over hun eigen financieel plan.” Naast de huidige pensioenregeling kan de werknemer oude pensioenen importeren, hypotheekgegevens toevoegen en meer. “Jaarlijks voeren we persoonlijke gesprekken om de pensioensituatie door te nemen. We maken eerst de financiële foto, zo is het nu. En vertalen dit door naar een doorlopende film zodat iedere werknemer controle heeft over zijn pensioenplan. Dit brengt rust en vergroot de pensioenbewustzijn enorm. En de werkgever voldoet ruimschoots aan zijn verantwoordelijkheden.”

Kom eens langs om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Het eerst rondje is van ons!

Ga naar www.lifebenefits.nl

delen

Zuyderleven Groep

www.zuyderleven.nl/ Lees meer >