sluiten

Hoppenbrouwers antwoordt met techniek op roep om duurzaamheid

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Eind van het jaar valt de krant ‘Duurzaam Hopnieuws’ bij veel ondernemers en klanten in Nederland op de mat. In Nederland ja, want Hoppenbrouwers Techniek heeft nu acht vestigingen en het einde van de expansiedrift is nog niet in zicht.

“Dat worden er op korte termijn tien, misschien wel twaalf. “Vijf procent van de groei schuilt in overnames en twintig procent is autonome groei.” Zowel de start van de Hoppenbrouwers-vestigingen in Utrecht (onlangs geopend) en Rotterdam (nog te openen) is autonoom.” “Overnames passen bij deze tijd. Daarmee wordt het energieniveau van een organisatie krachtig en sterk”, zegt De Haas. “Het zijn allemaal bedrijven, die vakmanschap, efficiency en kostenbeheersing hoog in het vaandel hebben staan.” Hij somt daarmee niet alleen de karaktereigenschappen van Hoppenbrouwers Techniek op. Het beste boven halen, zit ook in het DNA van zijn medewerkers.” Cijfers heeft hij ook: doorgroeien naar een omzet van 200 miljoen euro.

‘Groeipijn’
Na de opmerking dat de expansie ook een keerzijde heeft, ‘groeipijn’, komt de krant ‘Duurzaam Hopnieuws’ op tafel. Hier en daar moet nog een tekstje worden bijgeschaafd en foto worden ingevuld. Maar duurzaam is de rode draad in de kleurrijke krant. “Het loopt als een rode draad door ons werk. Zie het als kwaliteitsverbetering. Dat is ook een continu aandachtspunt en komt in alle lagen van de Hoppenbrouwers-organisatie terug. Ons werk is aan het veranderen en de organisatie beweegt soepel mee”, zegt De Haas. “Dit jaar installeren we bijvoorbeeld honderdduizend zonnepanelen.”

Geen gesneden koek
Zeker zo belangrijk vindt De Haas het dat Hoppenbrouwers een brede groep klanten helpt met technische oplossingen die er voor zorgdragen dat hun gebouw of woning duurzamer wordt. “Het is geen gesneden koek. We willen en kunnen niet langer wachten, we zijn gretig om het begrip duurzaamheid lading te geven en dat vanuit onze passie voor techniek.” Geen holle frasen. In 2018 werd de eerste Biomakerij van Nederland geopend bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot. Daarbij en bij de volgende stap, het duurzaam maken van de abdij, speelt Hoppenbrouwers Techniek een vooraanstaande rol. Een verhaal over ‘zeven liter afvalwater om een liter bier te maken’. Het is slechts een voorbeeld want een ‘energiezuiniger ziekenhuisgebouw’ en maatwerk als het gaat over een bodemenergie-installatie worden uitgebreid belicht.

Duurzame oplossing middels onze expertise
Ook jaartalgewijs wordt in de krant ingegaan op duurzaamheid. Wat ons te wachten staat, is onder meer dat veertien procent van de energie in 2020 duurzame energie is. In 2030 moet Nederland al vijftig procent minder primaire grondstoffen gebruiken. Het is duidelijk dat Hoppenbrouwers Techniek al die doelen mee wil helpen realiseren. Niet zo zeer omdat het moet, maar vanuit het hart. Voor de volgende generatie, die dan ook profiteert van wat nu wordt gerealiseerd. De Haas: “We geven duurzaamheid een lading vanuit onze expertise en werkwijze. Fijn dat klanten de noodzaak er van inzien en met ons de invulling gestalte geven.”

delen

Hoppenbrouwers Techniek B.V.

www.hoppenbrouwerstechniek.nl/ Lees meer >