sluiten

Samen strijden is topsport

terug naar alle artikelen

image

Maar wie verder kijkt, ziet ook overeenkomsten. Zo zijn beiden allesomvattend en levensbepalend. Voor de atleet en patiënt, maar ook voor hun naasten. Beiden vragen om extreem doorzettingsvermogen, ook als lijf en geest hun grens hebben bereikt. Moed, zweet en tranen zijn haast een dagelijks ritueel…

Het zijn de overeenkomsten die hebben geleid tot het ontstaan van stichting Topsport for Life. Een initiatief waarbij (voormalige) topsporters, ondersteund door deskundige vrijwilligers als artsen, verpleegkundigen en lifecoaches hun kennis en ervaring inzetten om mensen met een levensbedreigende ziekte én hun naasten te steunen tijdens hun (vaak laatste en) grootste ‘wedstrijd’. “We focussen ons hierbij op volwassenen met kanker of ALS/PLS/PSMA”, vertelt Miel in ’t Zand, voorzitter van Topsport for Life. “Mensen die vol in het leven staan en ineens worden geconfronteerd met hun mogelijke dood. Die NU willen leven en genieten. Een wens die wij – met de hulp van vrijwilligers, donateurs en sponsoren – graag laten uitkomen. Door het organiseren van onvergetelijke (meerdaagse) activiteiten voor groepen bijvoorbeeld. Of door het verwezenlijken van individuele dromen, zoals het maken van een gezinsreis of het bijwonen van een grote voetbalwedstrijd. Maar ook door het bieden van een luisterend oor, een helpende hand en het geven van adviezen. Zo vaak en zo lang als gewenst.”

Voor bedrijven die Topsport for Life willen steunen én hun eigen inkomsten willen verhogen, ontwikkelde de stichting – in samenwerking met andere goede doelen Fundrunner. Een unieke app waarmee iedereen die buiten kilometers maakt (fietsen, wandelen, hardlopen, etc.) een donatie kan verdienen, uitbetaald door een sponsorbedrijf naar keuze. “De enige actie die hiervoor gewenst is, is het plaatsen van een kort automatisch bericht op social media”, vertelt In ’t Zand. “Een bericht waarin het gedoneerde bedrag zichtbaar wordt, evenals het bedrijf dat de donatie mogelijk maakt. Zo creëren we flinke exposure.”

delen

Stichting Topsport For Life

www.topsportforlife.nl/ Lees meer >