sluiten

Trots op roots en klaar voor de toekomst

Fotografie: John Wiersma

Tekst: Marlène van Kuyk

terug naar alle artikelen

image

Na 160 jaar op zoek gaan naar je DNA? Bij A.J. Loots Installatiebedrijf uit Eindhoven - opgericht in 1860 - zijn ze er volop mee bezig. Directeur Bart de Laat is enthousiast: “We weten natuurlijk wel wát we doen, maar het waarom of met welk doel hadden we nog niet helder. Het is enorm leuk om daar samen met onze medewerkers over te sparren!”

Sustainable Business Identity methode
Een proces dat begeleid wordt door Frank Cuijpers van DeltaZuid en Leoni Creemers van 360SDG. Frank: “Steeds meer bedrijven en hun werknemers willen zingeving zien in hun werk. Wij gaan met hen op zoek naar de basis: waarom doe je wat je doet, hoe doe je dat en wat doe je precies. Daarin speelt ook duurzaamheid een rol. Nadat ons vanuit MKBIdee een subsidie was verleend, hebben wij een pilot uitgezet onder drie MKB-bedrijven, waaronder A.J. Loots. Daarin helpen wij hen om te verduurzamen vanuit de identiteit en dat ook structureel door te voeren op operationeel niveau. Het is heel fijn dat Bart ons de gelegenheid geeft deze aanpak - de Sustainable Business Identity methode – bij zijn bedrijf te kunnen uitontwikkelen, te testen, om het vervolgens te kunnen delen met andere ondernemers.”

'Weten waar we voor staan en dát gaan uitstralen'

A.J. Loots met 40 mensen op de loonlijst is installateur van warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen én een partner in duurzame energie. Bart: “Onze gele busjes zijn overal bekend, maar met dat laatste worden wij nog te weinig automatisch geassocieerd. Daarom zien wij ook absoluut de meerwaarde van dit project. Het is fijn dat wij aan partijen kunnen gaan laten zien: dit is A.J. Loots, hier staan we voor en daar gaan we naartoe!”

Zelf ook aan de slag? Kijk op www.creatingpositivechange.nl en doe de gratis Quickscan

Foto: Leoni Creemers, Bart de Laat en Frank Cuijpers

A.J.Loots Installatiebedrijf
Avignonlaan 14, 5627 GA Eindhoven
T 040-2430910
info@ajloots.nl
www.ajloots.nl

delen