sluiten

Omzet Garant beschermt MKB’er tegen onbetaalde facturen

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Een flinke factuur die niet wordt betaald. Voor iedere MKB ondernemer een nachtmerrie. Opeens kan je onderneming financieel knel komen te zitten. Dit is te voorkomen met Omzet Garant van Euler Hermes in Den Bosch. Blijft een factuur openstaan? Binnen zeven dagen heeft de ondernemer 70 procent van het factuurbedrag op zijn rekening staan.

Niels de Bever (Marketing) en Ronald van Erven (Product Marketing) vertellen dat Omzet Garant speciaal is ontwikkeld voor het MKB. “Het is bedoeld voor bedrijven met een omzet tot en met €2,5 miljoen”, zegt De Bever. “Het is betaalbaar en vlot te regelen, geen gedoe.” Beiden geven aan dat verzekeraars vaak zeggen ‘alles te dekken’ maar vaak de paraplu inklappen als het regent. “Wij lossen dit op met Omzet Garant.”

'Binnen 7 dagen 70 procent van je facturen op de rekening'

Hoe werkt het? Als herinneringen en aanmaningen niet helpen, keert Omzet Garant binnen zeven werkdagen 70 procent van de hoofdsom uit. “Wij nemen dan het incassotraject over. Als dat succesvol is, keren we vervolgens ook nog het restant van de hoofdsom uit. Wij doen er alles aan om de schade voor de ondernemer zo beperkt mogelijk te houden.” Van Erven benoemt nog even de voordelen: “Stel, een klant gaat failliet. Omzet Garant zorgt ervoor dat de gevolgen voor de getroffen ondernemer beperkt blijven. Met Omzet Garant bieden we een betaalgarantie.”

Voor een bedrag van 100 euro per maand is al een fiks bedrag met Omzet Garant verzekerd. “Schade kost geld, met Omzet Garant willen we dat beperken door het betaalbaar te verzekeren”, zegt De Bever. Euler Hermes, een volledige dochter van Allianz, heeft vestigingen in Den Bosch (hoofdkantoor) en Amsterdam. Betrouwbaarheid van de organisatie schuilt mede in het 135 jarig wereldwijde bestaan. Sinds 30 jaar is Euler Hermes actief in Nederland en een vertrouwde partner voor de MKB-ondernemer.

Euler Hermes Nederland
Brabantlaan 2, 5216 TV ’s-Hertogenbosch
T 073-6889616
www.eulerhermes.nl

delen