sluiten

FAF-Training heeft voor ieder veiligheidsprobleem een oplossing

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Veiligheid op de werkvloer, de meeste bedrijven zijn er niet dagelijks mee bezig. Maar bij een ongeluk is het leed vaak niet te overzien. FAF-Training neemt die zorgen graag over. Het bedrijf is gespecialiseerd in het wegnemen en beheersbaar maken van de risico’s die in ieder bedrijf op de loer liggen. En dat begint bij bewustwording.  

Van risico-inventarisatie tot brandblusser
“Ondernemers hebben een verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid”, zeggen Toine en Jean-Claude van den Braak van FAF-Training. Samen met hun 26 hoogopgeleide instructeurs werken ze in Nederland en Vlaanderen aan de meest uiteenlopende veiligheidsvraagstukken. Dat begint met het uitleggen van de regels en de verplichte RI&E. Per bedrijf wordt gekeken wat nodig is. Dat kan een BHV-training zijn, een VCA-cursus, een bedrijfsnoodplan of brandblussers leveren. En dat is nog lang niet alles. “Als een bedrijf een probleem heeft op het gebied van Arbo of veiligheid, nemen wij het over en lossen het op”, vat Jean-Claude samen. De kracht van het bedrijf zit in de korte lijnen – Jean-Claude en Toine zijn altijd rechtstreeks bereikbaar – en in de recht-door-zee-aanpak. “Bij ons krijg je een eerlijk advies, we doen alleen wat nodig is. We hangen geen twee AED’s als één voldoende is”, zegt Toine.

'Ondernemers hebben een verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid, te beginnen met het kennen van de regels en de verplichte RI&E'

Trainen op maat en op locatie
FAF-Training werkt op een persoonlijke, laagdrempelige manier. In het trainingscentrum in Rijen of met de volledig ingerichte trainingsvrachtwagens waarmee ze op locatie komen; uniek in Nederland. “Het is altijd maatwerk”, vertelt Toine. “Een school werkt niet met zware machines en in een productiehal heb je niets aan kinder-EHBO. We stemmen onze trainingen dus altijd af op de mensen die ze volgen. Om het leren leuk te maken, ontwikkelen we spellen. Zo krijgen onze cursisten zin om met veiligheid aan de slag te gaan en is voor ons de training geslaagd.”

Foto: Jean-Claude van den Braak.

delen

F.A.F. Training

www.faf-training.nl Lees meer >