sluiten

Bolckmans, uw totaal ontzorger in de utiliteitsbouw

Fotografie: Else Loof

Tekst: Jet Donkers

terug naar alle artikelen

image

Bolckmans uit Hoogstraten is specialist in utiliteitsbouw. Onze kracht ligt in prefab structuren van hout, staal, beton of een combinatie hiervan. Bolckmans is een bouwbedrijf dat nog zelf bouwt. Dit doen we met 170 medewerkers, waarvan er 50 op kantoor werken en 120 op de bouwplaats zelf. Kortom, een Bolckmans gebouw is écht een Bolckmans gebouw”, vertelt de trotse Gunter Vermeulen.

Kiest u voor Bolckmans dan kiest u voor zekerheid inbouwen. “Deze zekerheid treffen onze klanten op elk gebied aan. Zekerheid in kwaliteit. Zekerheid in capaciteit. Zekerheid in innovativiteit. Zekerheid in veiligheid. Zekerheid voor de toekomst.” Dit alles vanuit respect voor uw budget en timing. Als Bolckmans verleggen we graag onze grenzen, denken we na over impact van een gebouw op de omgeving en zoeken we constant naar mogelijkheden om slimmer en beter te bouwen.

Totaal ontzorger
Bolckmans beschikt over een eigen engineeringsafdeling, architecten en 3D-modelleurs. “Dat is meteen één van onze grootste assets: we hebben alles in eigen handen en kunnen daarom compleet ontzorgen tijdens uw bouwproces. Via een strikt gestuurd proces wordt het ontwerp volledig uitgewerkt door ons eigen team ingenieurs en architecten, dit op basis van uw wensen en in samenspraak met uw architect. Alle kennis en kunde hebben we in huis zoals duurzaamheid (BREEAM), zero CO2, eco-efficiënty en life-cycle costing. Uw wensen vertalen we naar uw gebouw en realiseren wij turn-key, zodat u zich kunt focussen op uw core-business. In Roosendaal zijn wij momenteel een nieuw logistiek gebouw aan het realiseren in opdracht van Intervest mét BREEAM Outstandingontwerpcerti­ficaat. Naast België werken we dus ook in Nederland en ik hou van de Hollandse snelheid van schakelen”, zegt Gunter enthousiast.

‘We zijn zelden vooraan de goedkoopste, op het einde meestal de voordeligste!'

BIM en VR
BIM (Building Information Modeling) is een intelligent proces dat we inzetten om efficiënter te ontwerpen en te bouwen. Tevens werken we in de ontwerpfase met virtual en augmented reality. In deze fase van ontwerp kunnen we nog makkelijk bijsturen en optimaliseren. Als alles vastligt wordt het gebouw 100 % in een 3D-model gezet waarbij we elk mogelijk conflict detecteren nog voor het in werkelijkheid wordt gebouwd. Een uniek voorbereidingstraject waarbij we de faalkosten tijdens het bouwen zelf uitsluiten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Trots, betrokken en kritisch
Deze drie waarden vormen het fundament van Bolckmans. “We vragen betrokkenheid van onze medewerkers, leveranciers en klanten. Het is immers een gezamenlijk project. In die betrokkenheid blijven we kritisch naar elkaar, onszelf en onze omgeving. Dit samen met onze kwaliteit leidt tot een resultaat waar we trots op zijn. Dit alles creëert een bodem waardoor er heel weinig verloop van het personeel is en veel tevreden terugkomende klanten.”

Veiligheid
“Naast de kwaliteit, zullen we bij Bolckmans nooit, maar dan ook nooit, een concessie doen op veiligheid. In 2025 willen we op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieu klaar zijn om de proactieve trap van de veiligheidscultuurladder te bestijgen. Waarbij we acteren vanuit de preventie gedachte: risico’s voorkomen, bestrijding bij de bron, vervanging van wat gevaarlijk is, collectief en persoonlijk beschermen en signalisatie. “Door onze strenge eisen op het gebied van veiligheid zitten we binnen de sector ver beneden de ernstgraad als frequentiegraad. Het zit ons echt in het bloed.”

Wilt u meer weten over Bolckmans? Wij maken graag tijd om op al uw vragen te antwoorden. U zult snel merken hoeveel tijd en geld u wint met een partner die het hele bouwproces beheerst.

delen

Bolckmans

www.bolckmans.be Lees meer >