Word lid

sluiten

Al je medewerkers iedere week vragen: Hoe gaat het met je? Met Preventicons kan het!

Tekst: Aldi van Lierop

Fotografie: John Wiersma

terug naar alle artikelen

image

Medewerkers doorlopend vragen naar hun welbevinden was nog nooit zo simpel. Laat ze elke week, anoniem, op hun eigen smartphone aangeven hoe ze de afgelopen werkweek hebben ervaren en het patroon laat gauw genoeg zien of extra aandacht nodig is. Met de revolutionaire tool en de diensten van Preventicons ben je problemen met medewerkers echt een stap voor.

Voor compagnons Jolanda van Tol en Robert Buuts begon het een aantal jaar geleden met een simpel idee. In ons dagelijkse Whatsapp verkeer kiezen we feilloos de emoticon die het best past bij een situatie of emotie. Onderzoek laat zien dat we emoticons, ongeacht leeftijd, taal en cultuur dezelfde betekenis geven. Met een emoticon kun je dus prima aangeven hoe je werkweek was. Dat is het idee achter Preventicons, dé tool waarmee je afglijden van werknemers richting psychisch sociaal verzuim tijdig signaleert en omkeert. Jolanda van Tol: “Voorkomen werkt beter. Dat is ons motto. Scoort een medewerker een aantal weken achter elkaar negatief, dan bellen we met de simpele vraag: ‘Kunnen we iets voor je doen?’, zonder dat de werkgever dat weet. Is er ondersteuning nodig, dan staan we klaar.”

Achter de vriendelijke voordeur van deze tool voor medewerkers gaat een wereld van feiten, cijfers en een compleet dienstenpakket schuil. “We kunnen werkgevers o.a. precies voorrekenen wat een investering in Preventicons oplevert in lager psychosociaal ziekteverzuim en geld. Daarnaast is het een waardevol communicatiemiddel waarmee je medewerkers duidelijk maakt dat je hun welzijn serieus neemt. Met Preventicons maken we het verschil. Hoe precies, dat laat ik werkgevers graag zien. We boeken echt een gaaf resultaat gebouwd op een simpel idee!”

Bekijk hieronder het interview met Jolanda, opgenomen in de studio van SoMMedia

delen

Preventicons.nl
www.preventicons.nl Lees meer >