sluiten

Vergaderlocaties met een MVO boodschap

terug naar alle artikelen

image

Vergaderlocaties die bewust omgaan met duurzaamheid zijn er gelukkig tegenwoordig steeds meer. Ook de meeting planner zelf zet deze trend door en selecteert een locatie vaker op een bewuste bedrijfsvoering. Het kiezen van vergaderlocaties die ook nog actief inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een logische vervolg stap.

Past een locatie met een duurzame en maatschappelijke boodschap bij jullie organisatie, maak dan kennis met de verhalen achter EIGENTIJDSERF en Landgoed Huize Bergen.

De inspanningen van EIGENTIJDSERF in Westelbeers nabij Tilburg zijn door duurzaamheidskeurmerk Green Key beloond met goud. Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Al sinds 2012 wordt deze locatie jaarlijks gekeurd op de verduurzaming van de organisatie. De natuur is hier dan ook een belangrijk element want je ervaart het hier overal, ook wanneer je binnen zit. In de eigen moestuin worden kruiden en groenten verbouwd voor tijdens de lunch en het diner. Voor gasten is er een speciaal moestuin-momentje.

Ook Landgoed Huize Bergen in Vught bij Den Bosch is in het bezit van dit certificaat en maakt op het gebied van duurzaamheid bewuste keuzes. De nieuwe hotelvleugel bijvoorbeeld, die is in 2017 gerealiseerd op basis van de passiefbouwen methode.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Stapje verder
Maar beide locaties gaan nog een stapje verder. Ze hechten er grote waarde aan dat alles klopt: gezond ondernemerschap, sociaal werkgeverschap, zorg voor de natuur en geven aan naasten. Een deel van de opbrengsten komt ten goede aan ideële doelen via de Joannes Bosco Stichting. Zo kan jullie vergadering op een van deze locaties opeens veel meer betekenen, ook op het gebied van MVO.

Joannes Bosco Stichting
De Joannes Bosco Stichting kiest voor het steunen van projecten in Brabant die gericht zijn op de ontwikkeling van jongeren die wel ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken. Zo heeft de stichting het afgelopen jaar o.a. IMC Weekendschool Tilburg, Playing for Success Eindhoven en Stichting Leergeld Vught financieel kunnen ondersteunen.

Daarnaast krijgen de medewerkers ieder jaar de mogelijkheid zelf een goed doel aan te dragen waar ze actief bij betrokken zijn, organiseren de locaties in december een Wensboom-actie voor jongeren uit minder draagkrachtige gezinnen en steken ze de handen uit de mouwen bij lokale initiatieven tijdens NLdoet.

Geïnspireerd en gemotiveerd
Zijn jullie geïnspireerd en wil jij ook meteen een steentje bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, plan dan jullie volgende bijeenkomst op een van deze locaties.

Vroegboekservice
Plaats voor eind april een definitieve reservering voor jullie bijeenkomst in de Spotter op EIGENTIJDSERF die plaatsvindt in de periode van april t/m september 2020 en ontvang de locatietoeslag cadeau.

Meer weten? De teams van EIGENTIJDSERF en Landgoed Huize Bergen staan klaar om jullie persoonlijk te adviseren!

delen