sluiten

StevigZacht, de menselijke weg naar meer balans

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Vastlopen in het werk, een veelgehoorde klacht die ernstige gevolgen kan hebben. Die kunnen gelukkig voorkomen worden. Wilma Wajon van StevigZacht heeft er haar specialisme van gemaakt. Zij richt zich op mensen met werk gerelateerde klachten en helpt hen om weer terug te vinden wat ze in zichzelf verloren waren. Dat doet ze, zoals de naam al zegt, vanuit de zachtheid van haar persoon, met de nodige doortastendheid.

Ik wil ander werk
De aanleiding om met Wilma in gesprek te gaan is vaak de wens om iets te veranderen aan de werksituatie. “De meesten willen ander werk, maar weten niet zo goed hoe en wat”, vertelt Wilma. “Tijdens de gesprekken blijkt dat ze vooral last hebben van de druk die ze zichzelf hebben opgelegd. Duurt die te lang en geef je je grenzen niet aan, dan knapt er iets. Dat willen we voorkomen.”

"We laten ons te veel leiden door het hoofd, we zouden meer naar ons lichaam mogen luisteren”

Luisteren naar het lichaam
Behalve gesprekken zet Wilma lichaamsgerichte oefeningen in om mensen terug bij zichzelf te brengen. Ze ervaren zo hoe het voelt om dingen vanuit een ander perspectief te zien. Het lichaam speelt daarbij een belangrijke rol. “We laten ons tegenwoordig te veel leiden door het hoofd”, zegt Wilma. “Terwijl het lichaam allerlei signalen geeft. Daar zouden we meer naar mogen luisteren.” Daarom zet zij ook haptonomie in, een methode die het voelen herstelt en mensen weer in contact brengt met zichzelf en hun emoties.

Bruggenbouwer
Wilma coacht mensen om weer goed voor zichzelf te zorgen en te doen waar ze gelukkig van worden. Ze brengt een goed gevulde rugzak aan kennis en ervaring mee, met onder andere een loopbaan als HR-adviseur. Ze kent dus het belang van de organisatie die haar als bruggenbouwer inzet, op haar eigen StevigZachte manier.    

delen

StevigZacht

www.stevigzacht.nl Lees meer >