Word lid

sluiten

In projecten maken mensen het verschil

Tekst: Aldi van Lierop

terug naar alle artikelen

image

Wie talent heeft voor projectmanagement zit gebeiteld. Alle innovaties beginnen namelijk als project en het tempo waarin ideeën nu worden omgezet in nieuwe technieken, producten en diensten ligt hoog. Senior projectmanager Sonja van Uden verrijkt het traditionele projectdenken in feiten en cijfers met de menselijke factor. Het resultaat is verbluffend.

Ze schrijft, traint, coacht en adviseert over haar grote passie: projecten. Dat doet ze al zo’n twintig jaar, wereldwijd, liefst in complexe situaties met fikse uitdagingen. “Ik vind het geweldig om keer op keer aan iets nieuws te beginnen en daar, samen met een team, een succes van te maken. Wat nu precies cruciaal is voor dat succes heb ik uitgebreid onderzocht en het zijn de mensen. Zonder hun commitment, focus, inzet, sociale verbinding met elkaar en plezier haal je je targets niet. Het is aan jou als projectmanager om condities te scheppen die mensen laten excelleren. Dat vraagt veel meer van je dan goed zijn in calculeren en plannen. Daarvoor heb je ook de zeven vaardigheden van The People Factor nodig.”

Vanuit dit gedachtegoed, door Sonja helder en praktisch beschreven in haar eerste boek, leidt ze het projecttalent van de toekomst op en stuurt ze nieuwe projecten aan. “Ik blijf bewust met twee voeten in de klei staan en zet me in voor innovatieve projecten die bijdragen aan de Werelddoelen voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties. Zo werk ik momenteel voor Brainport Smart District in Helmond. Samen met de overheid, kennisinstellingen, bedrijven en burgers realiseren we de slimste wijk van Europa. Ook hier maak ik met The People Factor het verschil.”

delen

The People Factor
www.thepeoplefactor.nl Lees meer >