sluiten

Iedereen groeit met JINC

terug naar alle artikelen

image

Ieder kind heeft talent. Daarom werkt JINC samen met bedrijven en scholen aan een samenleving waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

JINC helpt kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC slaat een brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Alle projecten worden uitgevoerd in samenwerking met de school en zakelijke partners dragen niet alleen financieel bij maar stellen ook mankracht beschikbaar. Partners krijgen iets waardevols terug voor hun deelname: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Als bedrijf help je zo bij het oplossen van een maatschappelijk probleem, geef je invulling aan je mvo-beleid, zorg je voor betrokken medewerkers en maak je jongeren enthousiast voor jouw sector.

De basis die JINC aan kinderen meegeeft zorgt voor gelijkheid in kansen én de bewustwording van deze kansen. Via acht concrete projecten gaan leerlingen samen met bedrijven aan de slag op verschillende vlakken, zoals beroepsoriëntatie en communicatieve vaardigheden. Tijdens een bliksemstage leren leerlingen wat er te koop is op de arbeidsmarkt. Daarbij steken ze de handen uit de mouwen: ze doen een ochtend lang echt ervaring op. 

Bedrijven die samenwerken met JINC zien hoe belangrijk het werk is en leveren op een voor hun passende wijze een bijdrage. Het kind groeit, het bedrijf groeit en de werknemer zelf groeit ook. Medewerkers zijn vaak trots op hun werk en werkgever en willen dit dolgraag delen met de nieuwe generatie. 

Kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand groeien op in een wereld met minder rolmodellen en vaak is er minder aandacht voor een vruchtbare toekomst. JINC laat ze zien dat er ook voor hen mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. 

JINC is een landelijke non-profitorganisatie en is regionaal actief in Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. 

Tip: Wil jij ook met je bedrijf een bijdrage leveren, laat JINC dan een bliksemstage organiseren of neem als trainer deel aan een sollicitatietraining. Neem contact op met de vestiging bij jou in de buurt via www.jinc.nl

Laat jongeren groeien en groei zelf mee!

JINC Tilburg
Boomstraat 131
5038 GP Tilburg

delen