sluiten

Greve laat schoen tot leven komen tijdens Netwerkdiner

Fotografie: Paul Bekkers

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Kwaliteit, maatwerk, vakmanschap, historie en vooral beleving. Aspecten, die de deelnemers aan het Brabants Netwerkdiner op maandag 10 februari te wachten staan bij Greve schoenen in Waalwijk. De wereld van de kwaliteitsschoenen van het topmerk komt tijdens de avond tot leven.

“Met de verhuizing naar een nieuw pand was er de angst de meer dan honderdjarige schoenenhistorie de rug toe te keren”, zegt directeur Kees van Soest. Niets is minder waar bij Greve schoenen. Bij binnenkomst in het nieuwe pand wordt de bezoeker verrast. Binnen enkele seconden wordt hij of zij gevat door een combinatie van historie, vakmanschap en kwaliteitsproducten. Niet alleen de van oudsher bekende mocassins en brogues maar ook de collectie van hedendaagse footwear regeert in de Greve Store. Pasvorm en design gaan hand-in-hand in de Greve herenschoen. Zeker als Harrie, Heinz of Gèrard de bezoeker op de ‘troon’ voorziet van maatwerk. “Vanzelfsprekend hebben we een vaste collectie met comfortabele kwaliteitsschoenen. Met onze maatwerkafdeling spelen we in op persoonlijke wensen. We voorzien lastige voeten, hoge wreef, smal, breed, van maatwerk.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

De vakmensen van Greve schoenen meten de voeten zorgvuldig op en maken voor de klant een unieke leest. “Op maat gemaakte Greves zijn volgens Van Soest het hoogst haalbare voor de echte liefhebber van stijlvolle en superieure schoenen. “Meer dan een eeuw ervaring in design, de beste materialen en kennis van de voet komen hierin samen.” De leest gaat bij Greve schoenen vijf jaar in opslag. Toe aan nieuwe schoenen? Een belletje is voor de heren schoenmakers voldoende om de leest van de klant tevoorschijn te halen en de fabriek weer aan de slag te laten gaan met kwaliteitsleer en aanverwante producten. Hij weet dat niet alleen mannen met moeilijke voeten het atelier van Greve schoenen bezoeken. Ook het aantal mannen dat met op maat gemaakte schoenen rondloopt, neemt sterk toe. “Kwaliteit, duurzaam, en exclusief regeren in de outfit van vele mannen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Het zijn aspecten die tijdens het Brabants Netwerkdiner aan de orde komen. “We laten in ons atelier ook zien hoe Greve schoenen met de hand worden gemaakt en ingekleurd”, zegt Van Soest, die met veel passie het familieverhaal, van 1898 tot nu, vertelt. Ook gaat hij dieper in op materialengebruik, het herstellen, ‘revisie’, van gedragen schoenen waardoor de levensduur nog eens extra wordt verlengd, marktontwikkelingen en de toekomst van het bedrijf. Van Soest benadrukt dat Greve schoenen louter kwaliteitsleer van koeien uit de Alpengebieden toepast. “Hun huid is bestand tegen extreme weersomstandigheden.” De avond biedt ook de gelegenheid om, naast maatwerk, kennis te maken met de uitgebreide seizoenscollectie van het merk. “Van sportief tot aan geklede schoenen in de maat 39 tot en met 47 zijn op voorraad”, knipoogt Van Soest.

Aanmelden voor Brabants Netwerkdiner maandag 10 februari

Schoenfabriek H. Greve B.V.
Zanddonkweg 1
5144 NX Waalwijk
T 0416-332880
info@greve.eu
www.greve.nl

delen