sluiten

Goed eten en drinken met SED bij Schoenfabriek H. Greve

Tekst: Esther Nagtegaal

Fotografie: Paul Bekkers

terug naar alle artikelen

image

Fraai gelegen in het buitengebied, met een naam die de lading perfect dekt: SED in ’s Gravenmoer, voluit Samen Eten en Drinken. Achter de pittoreske gevel gaan een restaurant, een brasserie en een grand-café schuil, en een lust voor koken die zich niet alleen beperkt tot de eigen keuken. Eigenaar William Haanskorf kookt net zo lief op locatie. Dat laten hij en zijn medewerkers op 10 februari zien bij Schoenfabriek H. Greve.

Pure smaken
Met William kun je in principe alle kanten op. Als het maar puur, eerlijk en van goede kwaliteit is. Hij kookt graag bij mensen thuis, verzorgt huwelijksfeesten op elke gewenste locatie, bedrijfspresentaties en -openingen. En natuurlijk is hij ook chef-kok bij SED zelf. Daar komen de klanten graag terug voor de rustige omgeving, de ruime opzet en de hoge standaard. William serveert er pure smaken, die hij niet wil overschaduwen door te veel liflafjes. “Een tong moet naar tong smaken”, zegt hij daar zelf over, “en niet naar allerlei sausjes of crèmepjes.”

“Aan trends doen we niet. We koken klassiek en daar mag best een klontje roomboter aan te pas komen”

Alles kan
SED’s specialiteit? “Dat is één ding: alles kan”, zegt William. “Als mensen morgen een barbecue willen, dan kan dat. Willen ze kreeft eten, dan kan dat. Feest vieren tot twee uur met een DJ erbij? Kan ook.” En zo kan hij nog wel even doorgaan. Bij SED is dan ook geen dag hetzelfde en William zou het niet anders meer willen. Dat maakt het voor hemzelf ook leuk. Het Brabants Netwerkdiner bij Schoenfabriek H.Greve past perfect in die zeer afwisselende agenda. Daar gaat hij een staaltje van zijn kunnen laten zien; eerlijk eten, zonder al te veel poespas. “Aan trends doen we niet”, zegt hij tot slot. “We koken klassiek. En daar mag wat mij betreft best een klontje roomboter aan te pas komen.”

Aanmelden voor Brabants Netwerkdiner Schoenfabriek H. Greve maandag 10 februari

delen