sluiten

Confirm, Tilburgs fashionmerk met wereldwijde aspiraties

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Stoere, comfortabele kleding in een trendy lifestyle setting; dure auto’s, hippe mensen, zonnige landschappen en een multiculturele vibe. Confirm weet hoe het zijn doelgroep aan moet spreken. Sinds 2014 groeide het merk gestaag, vooral online. Een bewuste keuze.

Superkwaliteit en oog voor detail
Confirm – herkenbaar aan het schoppenlogo – heeft een collectie leisurewear met een kwaliteit die jaren meekan, met modellen in een verrassend goed pasvorm. Shirts, hoodies, sweaters, jacks en tassen in tijdloos grijs, zwart en donkerblauw met af en toe een uitschieter in oranje, rood of turquoise. Populair zijn de 2-delige tracksuits met neon bies en reflecterende details. En de sweatsuits voor zowel dames als heren zijn op dit moment niet aan te slepen. De collectie ontwerpt Confirm zelf, met oog voor detail, en de kleding wordt in Italië, Istanbul en China geproduceerd.

Talent en gunfactor
Aan het roer van de firma staat Anwar Chakir. In 2014 krijgt hij de kans om het kledingmerk, dat bestaat sinds 2009, nieuw leven in te blazen. Hij heeft op dat moment geen ervaring met de fashionindustrie, maar is wel heel gemotiveerd om er het beste van te maken. Twee voordelen brengt hij mee: zijn talent voor fotografie dat hem in staat stelt de collectie op geheel eigen wijze in beeld te brengen en zijn talent voor samenwerken. Het levert hem een grote gunfactor op waardoor de mensen om hem heen hem graag een wederdienst bewijzen.

“Anwar brengt twee grote voordelen mee: zijn talent voor fotografie en zijn talent voor samenwerken”

Focus op online
De kleding ligt in het eerste jaar in de eigen winkel in de Tilburgse Willem II-straat. Vrijwel onmiddellijk is het er druk. En dan rijst de vraag: hoe nu verder? Anwar besluit Confirm bij andere winkels neer te leggen en zichzelf te richten op de webshop. Hij promoot het merk op een manier die helemaal past bij Confirm en zijn aanhangers: online en via influencers. Anwar werkt graag samen met andere talenten. Hij vraagt bekende Nederlanders in zijn omgeving om in zijn kleding op de foto te gaan. Het beeldmateriaal plaats hij onder ander op Instagram waar het al snel veel aandacht trekt. Mensen als Rick Mandemakers (zoon van) en wereldkampioen kickboksen Tayfun en zelfs de Amerikaanse celebrity trainer Mark Jenkins krijgt hij zo ver dat ze zijn kleding dragen. Het werkt. In no time groeit Confirm uit tot de nieuwkomer waar fashion minnend Nederland niet meer omheen kan.

Samen groot worden
Die goodwill van BN’ers heeft Confirm te danken aan Anwars mindset. Hij helpt mensen graag en zij hem. ‘Samen groot worden’ is zijn motto. Dat was ook de insteek toen hij in zee ging met rapper Boef aan wie hij naar eigen zeggen veel te danken heeft. Toch strandde die zakelijke relatie na anderhalf jaar intensief samenwerken door een paar incidenten die het vertrouwen voorgoed weggenomen hebben. Voor Anwar een zware tegenvaller die hij verwerkte door nog harder te gaan werken.

Grenzeloos
Toch blijft hij geloven in samenwerken. Zoals met Harrie Snijders – ook wel bekend als Harrie van het kamp – die zijn eigen kledinglijn HvK heeft. De twee merken gaan samen een zomercollectie op de markt brengen. Inmiddels is ook de Tilburgse cabaretier en presentator Steven Brunswijk voor het merk gevallen, waardoor het nu op tv te zien is. Ook Nasser El Jackson, één van de bekendste freestyle voetballers van Europa, is bewonderaar van de kleding van Confirm, net als de Tilburgse zanger en oud-NAC-voetballer JPB. De sky is wat Confirm betreft the limit en de plannen om het merk buiten de landsgrenzen te brengen zijn al in uitvoer. Afgelopen zomer deed Anwar persoonlijk de fotoshoots in Marokko, Frankrijk en Italië. Nieuwe locaties volgen, nieuwe plannen zijn in de maak. De vraag naar een kindercollectie wordt binnenkort ingewilligd. De kleding doet het ook al erg goed in België. Als het aan Confirm ligt, blijft het daar niet bij.

Confirm
T 085-0290677
info@confirm.nl
www.confirm.nl

content-image content-image content-image

delen