Word lid

sluiten

MBC Midden Brabant Consultancy, eerlijk advies zonder poespas

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Dat betekent dat hij als accountant en consultant met twee benen op de grond en soms zelfs in de klei staat. Want zijn agrarische achtergrond laat zich niet verloochenen.

Hands on
René groeide op op een boerderij in Udenhout en kreeg in eerste instantie een agrarische opleiding: de HAS in Den Bosch. Daarna volgde een serie opleidingen op het gebied van accountancy en bedrijfseconomie die hem maakten tot de consultant die hij vandaag de dag is: een man met vakkennis die de taal spreekt van zijn klanten. Die combinatie maakt hem populair bij de agrarische sector, maar ook bij andere branches waar een ‘hands on’-mentaliteit heerst zoals de zorg. Ook webshops zijn aan het juiste adres bij MBC Midden Brabant, dat onlangs 5 jaar bestond. René is van plan om op 4 juni 2038 zijn 25-jarig bestaan te vieren.  

Digitaal of niet
Zoals je van een accountant mag verwachten, zorgt René voor kloppende cijfers. MBC Midden Brabant Consultancy is helemaal bij de tijd op het gebied van modern boekhouden. Dat kan tegenwoordig volledig online, in de cloud, met scan-en-herken-software, digitaal dossier en portal. Maar niet iedereen is al zo ver en daarom verwerkt René de cijfers ook nog op de ‘ouderwetse’ niet-digitale manier en kun je bij hem terecht voor begeleiding op weg naar een volledig digitale administratie. Estate planning, bedrijfsovername en samenwerkingsvormen met familie of derden zijn zaken waar René meer dan 25 jaar ervaring in heeft.

“Blijf breed kijken en vraag eens een second opinion voor je jaarrekening en bedrijfsvoering”

Ken je klant
René kan meer dan alleen boekhouden en daar ligt ook zijn passie. Zijn hart gaat uit naar het adviseren van ondernemers, in iedere fase van hun bedrijf of leven, op een heel persoonlijke manier. “Ik ga graag naast de ondernemer staan om me te verplaatsen in zijn of haar situatie”, vertelt René. “Om goed advies te kunnen geven is het nodig dat je je klant goed kent, zowel zakelijk als privé. Bij de meeste ondernemers zijn die twee namelijk nauw met elkaar verweven.” René zet zich dan ook graag in voor familiebedrijven, zelfstandigen en starters.

Advies en coaching
Zijn relaties kunnen bij hem terecht voor advies of coaching op de meest uiteenlopende gebieden. De start van een bedrijf bijvoorbeeld, maar net zo goed het overdragen aan opvolgers. Agrarische kennis geeft hem een voorsprong bij de agrarische bedrijven in de regio die dus ook bij hem terecht kunnen voor onder andere subsidies en wet- en regelgeving. Daarnaast is hij ook goed thuis in regels waar de zorg mee te maken heeft, denk aan PGB of Wmo. Natuurlijk kent hij de fiscale wet- en regelgeving die voor elke branche geldt en kan hij met financieel advies van dienst zijn. Dat maakt hem breed inzetbaar als adviseur.

Second opinion
Slim ondernemen betekent volgens René dat je je laat bijstaan op die vlakken die je beter uit handen kunt geven, zoals de boekhouding en de jaarcijfers. Dan heb je als ondernemer de tijd en ruimte om je te richten op waar jij goed in bent. Daarbij kan iedere ondernemer van tijd tot tijd wel een goede raad gebruiken. MBC Midden Brabant Consultancy geeft alvast dit advies: ‘Blijf breed kijken, zorg dat je niet bedrijfsblind wordt. Vraag eens een second opinion op het gebied van je jaarrekening en bedrijfsvoering.’ Ook daarvoor kun je René met een gerust hart bellen. Na een kennismaking kijkt hij vrijblijvend met je mee en geeft hij advies over strategische keuzes.

delen

MBC Midden Brabant Consultancy
mbc-udenhout.nl/ Lees meer >