sluiten

Slim ondernemen in crisistijd: Wij staan voor je klaar!

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Veel ondernemers worden als gevolg van Covid-19 in het hart van hun bedrijf geraakt. Gelukkig is er een aantal regelingen getroffen voor steun in deze lastige en ongewone periode. Maar wist je ook dat er in Tilburg een specifieke plek is waar je als ondernemer terecht kan? Ben slim en pak deze kans!

Coronacrisisloket biedt kansen
Het Coronacrisisloket is één centraal loket voor ondernemers uit Midden-Brabant. Station88 slaat samen met haar samenwerkingspartners de handen ineen om ondernemers extra te ondersteunen. Denk aan actuele informatie over aanvullende maatregelen, een snelle doorverwijzing naar passende dienstverleners, maar ook antwoord op vragen over bijvoorbeeld dalende omzet en liquiditeitsproblemen. Daarnaast denkt Ondernemersadvies vanuit de gemeente Tilburg mee met jou als ondernemer in maatoplossingen, de adviseurs bieden ondersteuning waar mogelijk en leggen verbindingen in de stad. En uiteraard staan ook de accountmanagers van de gemeente voor je klaar om vragen te beantwoorden.

Station88
Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie voor ondernemers in de regio Midden-Brabant, is dus het Coronacrisisloket voor de regio. De missie is helder: ook in deze tijd Midden-Brabant ondernemender maken. Zo biedt Station88 onder andere een digitale coach. Die heeft als doel de groei en ontwikkeling van jou als ondernemer te stimuleren.

Online omgeving
De komende maanden krijg je gratis toegang tot een gepersonaliseerde online omgeving, ontwikkeld door een team van experts, ondernemers en adviseurs die jou op verschillende gebieden coachen.

Hoe werkt het?
Op de website van Station88 start de (gratis) ontwikkeling met het invullen van een vragenlijst. De uitkomsten van de vragenlijst helpen om op basis van jouw situatie en jouw ambities een op maat gemaakt digitaal coaching programma samen te stellen. Kijk hier voor meer informatie

"De digitale coach kost jou slechts een uurtje per week"

Op welke onderdelen coachen we?
De digitale coach coacht op verschillende onderwerpen zoals Marketing, Management, Organisatie, Uitvoering, Personeel en Financiering. De uitkomst van de vragenlijst bepaalt met welk onderwerp je start. Je krijgt vervolgens hulpmiddelen aangeboden die je ondersteunen in jouw traject. Denk hierbij aan podcasts, kennisvideo’s en toegang tot inspirerende artikelen en websites. Daarnaast worden coachgesprekken aangeboden met sparringpartners uit de ‘Eerste Hulp Bij Ondernemen’-pool. Ook kun je deelnemen aan een van de programmaonderdelen, online of fysiek bij Station88.

Tijd?
De digitale coach kost jou slechts een uurtje  per week. Je bepaalt zelf op welk tijdstip je werkt aan je ontwikkeling.  Als uit de resultaten blijkt dat er behoefte is aan een persoonlijk gesprek en mogelijk een 1-op-1 coachingtraject, word je doorverwezen naar Ondernemersadvies van de gemeente Tilburg.

Ondernemersadvies
De persoonlijke begeleiding van Ondernemersadvies van de gemeente Tilburg spitst zich toe op het, opnieuw, krijgen van ‘inzicht, grip en regie’ in en op jouw bedrijfsvoering. De deur staat open om in gesprek te komen over jouw ondernemersactiviteiten en verbinding te maken met onze ondersteunende producten, het gemeentelijk netwerk en de betrokkenheid. Wil je een advies dat past bij jouw situatie en jouw onderneming? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een van de adviseurs via www.tilburg.nl/ondernemersadvies en vul het webformulier in. Binnen twee werkdagen neemt een adviseur contact op. Mailen kan ook: ondernemersadvies@tilburg.nl.

Alle regelingen op een rij
Wil je weten van welke regelingen je als ondernemer in Tilburg gebruik kan maken? Kijk dan op https://www.tilburg.nl/corona

Wethouder Berend de Vries: “Tilburg is een vitale en sociale stad, waarbij we elkaar helpen waar dat kan. Dat zien we ook terug in deze tijd waarin het coronavirus ons in de greep houdt en we ons gedrag continue moeten aanpassen. Maar ik ben trots, want ik weet dat wij het in Tilburg kunnen, samen met partners zoals Station88. Maken, doen en ondernemen zit namelijk in ons Tilburgse DNA.

delen

Gemeente Tilburg

www.tilburg.nl Lees meer >