sluiten

Het Turfschip als ‘Paard van Troje’

Fotografie: Else Loof

Tekst: Marsha Paans

terug naar alle artikelen

image

Ken je het ‘Het paard van Troje’? Waarschijnlijk wel. Maar wist je dat in 1590 prins Maurits met een vergelijkbare list kwam om Breda terug te veroveren? In een turfschip hielden 75 soldaten zich schuil in de haven van Breda. Toen de nacht viel, kwamen ze tevoorschijn en verdreven ze de Spaanse bezetters uit Breda. Het schip lag aan de haven van Leur. Later werd het lokale dorpshuis hiernaar vernoemd.

Multifunctionele locatie
Inmiddels is het dorpshuis vervangen door een prachtige multifunctionele accommodatie met Ruud Hoondert aan het roer. “Met 14 ruimtes kunnen we vrijwel elke zakelijke bijeenkomst, congres of evenement organiseren”, vertelt Ruud.

Denken in oplossingen
“Na de eerste lockdown zijn we gelijk gaan schakelen. We hebben gekeken wat er op dit moment speelt en wat de verwachtingen zijn. Dit hebben we niet alleen op korte termijn gedaan, maar ook op middellange en lange termijn. Het is continue bijstellen van scenario’s, maar met een team vol betrokken alleskunners is veel mogelijk.”

Hybride sessies, livestreams en een eigen studio
“Presentatie, informatiesessie of Q&A gewoon doorzetten tijdens Corona-maatregelen? Bij ons kun je vergaderen, presenteren of een congres geven in combinatie met diverse livestreampakketten. Vanuit een samenwerking is er een eigen studio ingericht inclusief professionele crew. Vanuit een ‘hybride+’ versie is het daarbij zelfs mogelijk grotere groepen te bedienen vanuit meerdere zalen”, sluit Ruud Hoondert af.

Aanmelden Brabants Netwerkdiner maandag 22 maart

delen

Het Turfschip Etten-Leur

www.hetturfschip.nl Lees meer >