Word lid

sluiten

Elektrisch vervoer voor uiteenlopende zakelijke doelgroepen

Fotografie: Geeke van Dijck

Tekst: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

Het Nederlandse wagenpark elektrificeert. Auto’s met conventionele verbrandingsmotoren zijn deels verdrongen door die met accu’s. Frans-Jozef Swinkels is Sales & Fleetsales Manager bij Renault-dealer Stern en vertelt trots hoe ‘zijn’ merk al in 2011 de elektrisch aangedreven Renault ZOE op de markt bracht. De huidige generatie van dit model is populair bij ondernemers en overheden die belang hechten aan kostenefficiency en milieu. Renault blijkt zelfs nog meer elektrische ijzers in het vuur te hebben.

Voorsprong
“Renault heeft door de jaren heen een voorsprong opgebouwd als het gaat om elektrische auto’s. De Renault Zoë, met een vanaf prijs van € 25.390,- en een bereik van 395 kilometer op één acculading, kent uiteenlopende zakelijke doelgroepen. ZZP’ers kiezen vaak voor de Renault Kangoo Z.E., onze elektrische bestelwagen op grijs kenteken. Daarvan begint de prijs onder de € 21.000,-. Renault biedt desgewenst ook nog eens ondersteuning bij de aanschaf van een laadpaal.”

Plug-in Hybrid
“Je kunt ook kiezen voor een Renault Megane Estate, Captur of Renault Megane Hatchback met E-Tech Plugin-Hybrid aandrijving. Dat is een combinatie van een verbrandingsmotor met de voordelen van elektrisch. De royale batterij kan met een stekker worden opgeladen. Bepaalde afstanden kun je hiermee volledig elektrisch rijden, of je kunt overschakelen op de brandstofmotor.”

“Autorijden kan nog groener, tegen nog minder kosten.”

R-Electric
“Autorijden kan nog groener, tegen nog minder kosten. Onlangs is Renault gestart met het R-Electric programma. Dat is een slimme vorm van carsharing, waarbij meerdere bedrijven samen gebruik kunnen maken van een elektrische auto. Ideaal als een auto niet de hele dag nodig is. Aanmelden en afmelden gebeurt met een app en je betaalt alleen voor het werkelijke gebruik.”

Bijtelling
“Volgend jaar brengt ons budgetmerk Dacia de Spring op de markt. Een budgetvriendelijke vijf-persoons elektrische auto die leverbaar zal zijn vanaf zo’n € 15.000,-. Zakelijke rijders die de elektrische Renault ZOE, Renault Kangoo Z.E. of Dacia Spring ook privé willen rijden, profiteren de komende jaren van een aantrekkelijke lage bijtelling. De adviseurs van Renault-dealer Stern vertellen er graag meer over.”

Foto: Frans-Jozef Swinkels, Renault-dealer Stern

 

delen