sluiten

Applicatiebouwers met de focus op gebruiksvriendelijkheid

Fotografie: Else Loof

Tekst: Marsha Paans

terug naar alle artikelen

image

Dit is hoe je Niels Bastian en Bart Blok, oprichters van Wittig én makers van mobiele apps en webapplicaties op maat, het beste kunt omschrijven. Bart houdt zich vooral bezig met het technische gedeelte, terwijl Niels zich meer richt op de voorkant, zodat de user experience optimaal is. “Er wordt een beetje vergeten dat het mensen zijn die de app of webapplicatie gaan gebruiken”, legt Bart uit. “Wij focussen ons op de gebruiksvriendelijkheid.”

Van muziekdoosje tot planningstool
“We zijn gespecialiseerd in twee componenten: apps voor consumenten of bedrijven en webapplicaties die bedrijven helpen om bepaalde taken te automatiseren. Zo hebben we voor Prénatal een app ontwikkeld waarin je je eigen muziekdoosje kunt opnemen. Hóe leuk om opa en oma, de favoriete tante óf je goede vriend te horen zingen voor jouw kleintje?” zegt Niels. “En in opdracht van ingenieursbureau Wareco hebben wij een webapplicatie ontwikkeld waarin interne en externe adviseurs van Wareco op een gemakkelijke manier opdrachten kunnen aanvragen en inplannen”, gaat Bart verder.

“Slim ondernemen betekent voor ons dat we het gevoel van medeverantwoordelijkheid niet verliezen”

Samen verantwoordelijk voor het eindproduct
“Wij vinden het belangrijk om mee te denken over de werkelijke behoefte van de klant. Nee.. wij doen niet klakkeloos wat er gevraagd wordt, maar vragen door totdat we bij de kern van het probleem komen. Ook wanneer het project klaar is, verliezen wij het gevoel van medeverantwoordelijkheid niet”, vertelt Bart. Wij houden altijd een einddoel in gedachten en bekijken wat écht een toegevoegde waarde is voor een app of webapplicatie. En hierbij geldt: “less is more”, vult Niels aan.

Foto: links Niels Bastian, rechts Bart Blok

delen

Wittig

www.wittig.nl Lees meer >