sluiten

Uitgesproken gerechten in een onderscheidende ambiance

Fotografie: Geeke van Dijck

Tekst: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

Binnen het horeca-aanbod in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch heeft restaurant Pilkington’s sinds jaar en dag een geheel eigen sfeer en aanbod. Gasten komen van heinde en verre voor een kraakvers ontbijt, verzorgde lunch of een sjieke high tea. En tegenwoordig ook voor verrassende meergangendiners. Het interieur is klassiek Engels met een eigentijdse touch. Eigenaar en gastheer Bart Derks noemt het treffend: New London Style. Dat verraadt al een beetje in welke wereldstad hij jaarlijks nieuwe inspiratie opdoet voor zijn restaurant.

Tegenover Sint-Jan
“Pilkington’s is gevestigd tegenover de Sint-Jan in een voormalig klooster. Van de binnenplaats hebben we een gezellige royale stadstuin gemaakt. Ook binnen is de opzet ruim, met een levendig restaurant en een fleurig gedecoreerde serre waar gasten genieten van een aangeklede high tea. Wie liever iets anders drinkt dan thee, kiest voor een high wine. In de Library op de eerste verdieping ontvangen we groepen en bedrijven voor meetings en besloten diners tot 20 mensen. Met plezier toveren we bovendien ons restaurant om tot een feestzaal voor 200 gasten of meer. ”

“Verser dan bij Pilkington’s kan écht niet.”

Patissier
“Zakelijke en particuliere gasten komen graag naar Pilkington’s in hartje ’s-Hertogenbosch. We doen dan ook erg ons best voor hen. Niet alleen omdat we uitgesproken gerechten met unieke smaakcombinaties serveren in een onderscheidende ambiance, maar ook omdat we onze zalm zelf roken en omdat onze patissier in eigen huis het meest verfijnde gebak maakt. Verser dan bij ons kan écht niet. En heb je genoten van al dat lekkers, dan neem je natúúrlijk onze heerlijke apple-crumble of scones mee voor thuis!”

Aanmelden Brabants Netwerkdiner maandag 24 januari 2022

Pilkington’s
Torenstraat 5, 5211 KK Den Bosch
T 073-6122923
denbosch@pilkingtons.nl
www.pilkingtons.nl

delen