Word lid

sluiten

Gustatory doet smaak eer aan

Fotografie: Laurens Janus

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Met Gustatory bewijzen Hans Priems, zijn vrouw Christel en dochter Deveny niet alleen oog te hebben voor kwaliteit maar ook voor exclusiviteit. Of het nu gaat over chocolade/bonbons, champagne (meer dan 25 soorten waaronder Dom Perignon en Krug), heerlijke wijnen uit onder meer Frankrijk, Italië, Israël en Zuid-Afrika, ganzenlever, truffel of speciaal voor Gustatory gebrande koffie: het is luxe wat dicteert in de speciaalzaak aan de Gemullehoekenweg 11 in Oisterwijk.

Eigenlijk had Priems eerder open willen zijn. Vooral materialen voor de inrichting van de maar liefst 150 vierkante meter winkeloppervlak waren niet op tijd voor handen. Ja, want ook op het vlak van aankleding en sfeer onderscheidt Gustatory zich met zijn roze tegelwand, speciaal geknoopte wandbekleding en vitrines met glasmozaïek. “Och die vertraging”, zegt Priems, “daardoor hadden we nog meer tijd om het luxe assortiment samen te stellen dat we steeds voor ogen hebben gehad.”

Een interview gekoppeld aan een fotomoment mag dan werk zijn, Hans Priems en zijn team maken er een feest van. Slagroomtruffels, chocolade met gember of drop maar ook speciale friandies en een keuze uit twintig bonbons samengesteld naar recept van Michelin-sterrenkoks komen op tafel. Superlatieven schieten te kort om smaak en uitstraling te beschrijven. Of het nu komt van bakkerij Lentz in Den Haag, uit de chocoladekeuken van La Fève in Maastricht of van Heavenly by Schöttinger uit Zweden, de smaakbeleving c.q. –explosie is onvergetelijk. Het blijkt allemaal nog niet genoeg. Hij completeert zijn assortiment met exclusief glaswerk en aan genieten gekoppelde accessoires.

Op het moment dat je denkt dat hij alles heeft verteld voegt hij nog een bijzonder aspect uit zijn assortiment toe: “We hebben ook To’Ak in huis. Het mooiste product uit de chocoladewereld, chocolade gerijpt op whiskey- en rumvaten.” Hij geeft aan dat het gros van het assortiment niet in Oisterwijk en regio wordt aangeboden, in meerdere gevallen zijn het zelfs producten exclusief voor Nederland.

Gustatory
Gemullehoekenweg 11
5061 MA Oisterwijk
T 06-55748904
www.gustatory.nl
hans@gustatory.nl

delen