sluiten

Weet jij hoe je pensioen eruit ziet?

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Wat kan een werknemer verwachten van een werkgever en waar begint de eigen verantwoordelijkheid? Alfred van den Dobbelsteen van Pensioen-Coaching weet precies hoe het zit.

Verplicht of niet?
“Wie in vaste dienst is, wordt door de werkgever in de pensioenregeling van het bedrijf opgenomen. Dat is wettelijk verplicht”, vertelt Alfred. “Dat geldt ook – en dat realiseren veel werkgevers zich niet – voor mensen met een kortlopend contract.” Die verplichting is er niet voor zzp’ers. Omdat ze zelfstandig zijn moeten ze zelf voor hun pensioen zorgen. In de praktijk komt daar niet altijd wat van terecht. “De meeste zzp’ers zijn er niet mee bezig”, gaat Alfred verder. “Dan is het fijn als er een opdrachtgever is die de verantwoordelijkheid neemt om ook die zzp’er te betrekken bij de jaarlijkse pensioenvoorlichting. Dat betekent niet dat hij ook premie af moet gaan dragen, maar het getuigt wel van maatschappelijke betrokkenheid om ook die kleine zelfstandige te informeren over pensioenzaken.”

“Zorg dat je weet wat je later krijgt”

Op tijd beginnen
Het pensioen komt bij de onderhandelingen over een baan zelden ter sprake. Onterecht, vindt Alfred. “Ik raad iedereen aan erover te praten voordat je een dienstverband aangaat. In de praktijk zijn er grote verschillen tussen de geboden pensioenregelingen. Zorg dat je inzicht hebt in wat je later krijgt.” Zelfstandigen – ook DGA’s – wil hij op het hart drukken: “Begin op tijd met pensioen opbouwen. Het is beter om vroeg te beginnen met een kleine inleg, dan later met een grote. Met een lange looptijd bereik je je doel gemakkelijker. En denk ook aan een nabestaandenpensioen. Je moet er toch niet aan denken dat je je geliefden onverzorgd achterlaat.”

delen

Pensioen-Coaching

www.pensioen-coaching.nl Lees meer >