sluiten

Pak eens wat vaker de fiets!

terug naar alle artikelen

image

Autobedrijf Van den Udenhout speelt hierop in met een vernieuwd mobiliteitsconcept, waarin naast (elektrische) Audi’s, Volkswagens en Volkswagen Bedrijfswagens ook e-bikes op maat worden aangeboden en waarmee het autobedrijf zich profileert als De Nieuwe Dealer.

Het idee voor het nieuwe mobiliteitsconcept ontstond in de Pop-Up store in ’s-Hertogenbosch, waar Van den Udenhout naast de nieuwste automodellen ook verschillende e-bikes toonde. “Hier hebben we geleerd dat mensen vooral op zoek zijn naar mobiliteitsoplossingen en niet per se naar een auto”, vertelt directeur Kurt Verhees. “Zo kwamen veel mensen met de fiets naar de Pop-Up store, om een autoproefrit te kunnen maken. En ook zelf pakten we steeds vaker de fiets. Niet alleen omdat de Pop-Up store met de fiets makkelijker bereikbaar was, maar vooral omdat dit een ‘goed gevoel’ opleverde. Dat gevoel hebben wij doorgetrokken in ons nieuwe mobiliteitsconcept.”

E-bikes worden steeds vaker gebruikt als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer, weet hij. “Zeker door mensen die binnen een straal van 15 kilometer van hun werk wonen. Uit verschillende onderzoeken blijkt bovendien dat het gebruik van e-bikes ten opzichte van een auto of het openbaar vervoer flinke tijdswinst oplevert. Daarbij is fietsen zeer gezond. Reden voor ons om op zoek te gaan naar een innovatieve e-bikepartner, die we vonden in Kalkhoff.”

‘Mensen zijn vooral op zoek naar een mobiliteitsoplossing, niet per se naar een auto’

Perfecte match
De samenwerking met Kalkhoff is niet verwonderlijk. Van den Udenhout heeft een warme band met Pon, waar Kalkhoff deel uit maakt van de Pon-fietsentak. “Belangrijker is echter dat we dezelfde kwaliteit, missie en visie nastreven”, vertelt Jeroen Meijer, o.a. verantwoordelijk voor de Kalkhoff e-bikes binnen Van den Udenhout. “Allebei bieden we innovatieve, hippe designmodellen aan, waarmee je gezien mag én wilt worden. Met een keur aan uitvoeringen, kleuren en opties bieden we voor iedere zakelijke of privérijder wat wils. De nieuwe Polo, Golf en Golf Sportsvan, maar zeker ook de e-Golf en andere elektrische modellen uit de range zijn hier perfecte voorbeelden van.”

Huur- en leaseopties
De Kalkhoff e-bikes worden in de pilotfase in 11 modellen aangeboden, geschikt voor in de stad, voor woon-werkverkeer en om mee te touren. De e-bikes worden hierbij aangeboden zoals u van Van den Udenhout gewend bent: met huur-, full service- en private leasemogelijkheden voor particulieren tot en met huur- en full operational leaseopties voor de zakelijke markt. “Hierbij betalen gebruikers een vast bedrag per maand voor het gebruik van de e-bike, inclusief onderhoud, reparatie, banden, bijbehorende verzekeringen en 24/7 pechhulp in Nederland én België”, vertelt Meijer. “Alle e-bikes worden aan huis van service voorzien door onze partner en Pon-dochter FietsNED. De ‘mobiele fietsenmaker’ maakt hierbij gebruik van een mobiele fietsenwerkplaats, die in de bedrijfswagenwerkplaats van Van den Udenhout is ingericht.”

Alle Kalkhoff e-bikes hebben een bereik van 70 tot 220 kilometer, afhankelijk van het gebruik, illustreert Meijer. “De accu is stijlvol in het frame verwerkt en kan eenvoudig uitgenomen worden, wat het opladen vergemakkelijkt. Doordat de e-bikes beschikken over een midden- of achtermotor, zijn balansproblemen niet aan de orde.”

De Kalkhoff e-bikes worden gepresenteerd in het Volkswagen Experience Center aan de Wekkerstraat. In de komende weken wordt rond deze vestiging een testparcours aangelegd, waarin naast de hellingbanen ook verschillende ondergronden worden opgenomen, zodat klanten de e-bikes maximaal kunnen testen en ervaren, zonder dat zij hiervoor de openbare weg op hoeven.

delen

Autobedrijf Van den Udenhout

udenhout.nl/ Lees meer >